Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 40 of 121

Thread: Cat mai consumam?

  1. #1

    Cat mai consumam?

    Profitand de faptul ca sunt shef temporar () am imprumutat de la firma un prizometru ca sa masor diverse consumuri prin casa; dupa asta m-am gandit ca ar fi bun si un thread pe tema asta, poate mai intereseaza si pe altii, asa ca am facut un mic tabel XLS si o poza cu scula folosita in teste apoi am deschis un topic nou si...

    In fine, cateva precizari la acel tabel:
    - La UPS consumul in idle este cel cu bateria plina, load cand incarca bateria;
    - Consumul idle/load la cele 2 calculatoare este cu tot cu monitor si UPS-ul cu baterie plina; idle inseamna WinXP desktop cu nimic pornit, load inseamna Prime95 + Real-Time HDR IBL in fullscreen;
    - PC2 consuma mai mult din cauza ca are o sursa cu randament putin mai slab, monitor mai consumator si probabil de la caldura ceva mai mare din camera respectiva; de asemenea, diferenta din idle are ca motiv faptul ca placa video sta mereu la frecventele maxime din cauza de dual-display;
    - La amplificator idle inseamna pornit dar fara niciun semnal; volumul 9-12 a variat la ureche intre mediu si foarte tare / greu de ascultat mai mult de cateva minute;
    - La aerul conditionat am avut o mare surpriza/dezamagire pentru ca Electroluxul e la mine in camera () dar m-am consolat cu faptul ca raceste mult mai bine/repede motiv pentru care jumatate din timp nu face racire ci doar dezumidificare; LG-ul merge practic incontinuu pe racire, mai ales ca camera este mai expusa soarelui - ce-i drept e si mai mica dar asta nu pare sa conteze chiar asa mult...

    Daca aveti prilejul sa masurati consumuri si pe la voi va rog sa postati aici, ar fi interesant de adunat mai multe date.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	prizometru.jpg 
Views:	177 
Size:	47.5 KB 
ID:	7114   Click image for larger version. 

Name:	consum.png 
Views:	194 
Size:	6.3 KB 
ID:	7115  
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  2. #2
    Dacă aș găsi prizometru, aș fi primul cu xls-ul după tine, dar din păcate nu găsesc așa ceva pe nicăieri
    Stop being bad.

  3. #3
    OK acum cineva să-mi traducă și mie cifrele alea în KWh, ca să înmulțesc băbește cu cît mai e kilowatu' și să-mi dea în lei noi.
    I hate it when there are two 4 o'clocks in the same day.

  4. #4
    Membru Senior war4peace's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    București
    Posts
    6,751
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Neo View Post
    Dacă aș găsi prizometru, aș fi primul cu xls-ul după tine, dar din păcate nu găsesc așa ceva pe nicăieri
    What he said, me too.
    Fiindcă sunt chiar FOARTE curios de o treabă: mi-a pus proprietarul aer condiționat în aprilie și-l folosesc cu zgârcenie... DAR!
    Săptămâna trecută a venit regularizarea la curent, și unde era 70-80 lei pe trei luni, acuma a venit 250. WTF. Și taaare aș vrea să știu cât consumă căc... um, drăcia asta de aer condiționat, că am eu impresia că a luat ceva din clasa de energie F, că "e mai ieftine"...
    Dacă îmi vine 250 RON regularizarea la 3 luni o dată, atunci plm, într-un an se adună de un aer condiționat nou...
    Deci... unde se găsește măsurăîtor de-ăla și cât costă?
    Bye, y'all!

  5. #5
    O sa incerc sa aflu maine de unde a fost cumparat; acum imi aduc aminte doar ca nu a costat mult, parca 120 RON sau ceva de genul asta. Cat despre consum la AC si clasa energetica nu stiu ce sa zic, la mine ambele sunt clasa A si totusi diferenta de consum e considerabila; in afara diferentei de incalzire intre camere, diferente mentionate si mai sus pot spune ca LG-ul are peste 4 ani si o sa aiba nevoie in curand de un supliment de freon, este clar ca nu mai raceste ca la inceput in timp ce al meu abia are 2 ani si raceste ca in prima zi... dar nu cred ca lipsa de freon are ca rezultat un consum mult mai mic, nu vad logica, dar nici nu vad alte motive.

    wirespot pentru a afla pretul kilowatt-ului trebuie sa ai vreo 2-3 facultati si o diploma de rocket science. Cine crede ca exagerez sa-mi calculeze si mie de exemplu cat platesc daca consum 200 kwh intr-o luna cu fiecare plan de tarifare in parte, pentru ca eu si cativa colegi am facut fractura la creier incercand sa intelegem traznaia aia de PDF. Link.

    P.S. Uitasem morala: lasati naibii metalele alea si treceti pe jazz, o sa vedeti diferenta in factura de curent.
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  6. #6
    Foarte interesant threadul.

    Mi se pare cam mare comsumul la amplificator in idle. Evident nu ma asteptam la 5W, dar nu credeam ca trece de 35W. Bine ca nu ai monobloace in clasa A.

    wirespot
    Pe scurt:
    x - numarul de watti.
    y - numarul de ore.
    (x/1000)*y= z [kWh]
    Ex.: un bec de 100W timp de 10 ore =>1kWh.

    In principiu nu poti transforma W in kWh.. W masoara puterea, kWh energia.
    Wattul exprima cantitatea de lucru mecanic efectuat in unitatea de timp. 1W=1 J/s.
    Ex.: becul ala de 100W "consuma" 100 de jouli pe secunda.
    Intr-o ora consuma 100Wh=0.1kWh.
    etc, etc, nu am chef la ora asta.

  7. #7
    Doar C375 consuma atat, modelele de 50W si 80W consuma semnificativ mai putin in idle; nu le-am putut masura dar daca extrapolez raportat la caldura degajata de asta si de cele mai mici as spune ca alea nu trec de 30W in idle. Asta sta tot timpul cald pentru a oferi oricand calitatea maxima in stil audiofil iar eu imi bat joc de munca lui oprindu-l de fiecare data cand ies din camera mai mult de 5 minute.
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  8. #8
    Sa stii ca ii faci rau daca il opresti asa des. Condensatoarele se uzeaza cel mai mult la pornire, cand "scula" e rece. Am vazut ca unii producatori recomanda ca aparatele sa fie pornite tot timpul.
    Eu il pun in stand-by doar cand dorm. De obicei merge non stop ca dorm pe muzica, il mai opresc ca se face prea cald in camera.
    Sunt curios cat consuma al meu. Se incalzeste mult, chiar si in idle. Pe spate scrie 650W.

  9. #9
    Uite ca niste electronisti mi-au spus ca fac foarte bine ca-l inchid dar oricum eu fac de obicei cum ma taie capul nu dupa cum sunt sfatuit - in felul asta nu am pe cine da vina cand gresesc, imi asum erorile si invat din ele. Personal prefer sa-mi scada factura la curent in detrimentul duratei de viata a amplificatorului, pentru ca aia are de unde sa scada...

    P.S. Tu parca ai Pioneer A-602R daca-mi aduc eu aminte bine. Pai din ce vad eu in poze nu cred ca consuma mai mult decat al meu, in idle sau load dar mai stii? In orice caz, radiatoarele sunt sensibil mai mici decat ce vad eu in al meu iar puterea de asemenea mai mica. Ar fi totusi o chestie, traful ala pe tole este mai putin eficient decat un toroidal dar la total nu cred ca cauzeze un randament asa slab...
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  10. #10
    Spune-o direct. Ai amplif mai bun. De 10 ori mai scump.Te iubeste femeile
    Dap, ala e ampliful. http://www.max.grenkowitz.net/show.asp?topic=515

    Eu nu mai am multimetru ca masuram cati amperi suge in idle. Iar osciloscopul nu prea masoara curenti. Dar deseneaza sinusoide audiofile
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	o.jpg 
Views:	51 
Size:	190.9 KB 
ID:	7116  

  11. #11
    Contoare la Vitacom: 1 și 2 (nu m-am prins cu ce e ăsta mai șmecher că e pentru Franța; din punctul meu de vedere, ăsta e chiar un neajuns ).

    Contoare la Conex Electronic: 1 cu două prize și computador firless, e culeanu treaba după ce-ți dai seama cât stai în patru labe să citești ecranul pe unde ți-i priza pe perete sau prelungitorul prin dosul mobilei, 2, 3 ce arată identic cu 2 doar că e mai ieftin un pic și out of stock, 4 și 5 ce-mi pare o ieftinitură.

    Cel mai bine e dacă scula permite programarea costului unui kWh, îți dă direct consumul în lei. Vedeți că nu toate aparatele au aceleași funcții; nu e mare brânză să afișeze tensiunea (V), frecvența (Hz), curentul (A) și puterea (W), dar doar unele calculează și PFC sau puterea în kWh și bani... E diferență și la tipul de priză; francezii au tipul E, perfect rotundă cu două găuri și un electrod asimetric pentru împământare ce intră într-o gaură din ștecher, în timp ce germanii preferă tipul F (Schuko), perfect simetrică cu canale laterale și două lamele pe margini opuse pentru împământare. La PC am văzut cabluri cu ștechere E/F, dar e posibil să conteze la alte echipamente casnice.

  12. #12
    zis și Brucan Quark's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Inside the outside
    Posts
    2,911
    Nu sunt ferm convins ca dracariile astea (am si eu una cu care ma joc) masoara corect si altceva decat consumatori pur rezistivi si nu dau rezultate eronate in cazul sarcinilor reactive sau a celor gen surse de PC fara PFC (care functioneaza in impulsuri). Chiar daca cineva ar studia problema, rezultatele nu ar putea fi generalizate decat strict pentru modelul de wattmetru studiat.

    Din observatiile personale va spun ca cel mai mare consumator casnic este banalul frigider. La mine are un consum de 2 KWh/zi. Nu uitati ca functioneaza 24/7.

    PS: Daca la un momentdat nu o sa mai postez pe acest forum, sa stiti ca tocmai mi-a venit regularizarea la curent.
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

  13. #13
    Frigiderul ar fi trebuit masurat macar 24 de ore pentru a vedea cat consuma; in plus nu mi se pare asa relevant pentru ca pe ala chiar nu pot sa-l opresc.

    Mai bine zi daca stric amplificatorul daca fac on/off de 2-3 ori pe zi in timpul saptamanii si poate de 3-4 ori in zilele de weekend, colegii electronisti de la firma care ne repara boxe/surse/monitoare/etc spun ca nu are nici pe dracu...
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  14. #14
    zis și Brucan Quark's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Inside the outside
    Posts
    2,911
    Pai aparatul asta exact asta face: iti masoara consumul real (in kwh) pe timpul cat il lasi in priza. Deci daca apesi pe butoane pana cand afiseaza KWh o sa vezi ca readingul incepe sa creasca (la fel ca un contor electric): 1...2...3... 33... 112kwh in functie de cat il lasi sa masoare. Daca vrei sa o iei de la capat trebuie sa-l resetezi. Nu cred ca al tau masoara numai puterea instantanee, e ilogic. Deci mai butoneaza-l pana apare pe ecran KWH , vezi sa plece de la zero (da-i reset) si lasa-l o zi intreaga sa masoare.
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

  15. #15
    Valorile alea sunt consumul instantaneu, obtinut evident prin forumula ca sa zic asa; adica atat e consumul in watt per ora daca ai avea fix acelasi consum timp de o ora. In rest ai si alte functii, poate sa-ti faca totalul la cat ai consumat intr-o perioada si daca-i programezi un pret iti spune si cat te va costa - din cauza asta am spus ca la frigider ar fi trebuit sa-l tin macar o zi, ca acolo compresorul nu functioneaza tot timpul. Eu am masurat doar valoarea in watt iar asta nu crestea in timp, l-am folosit la firma luni de zile la masurat calculatoare si valoarea aia varia numai in functie de incarcarea momentana a sistemului.

    Am gasit site-ul cu prizometre de unde a fost luat asta, sunt si unele mai misto pe acolo. De asemenea mi-am gasit sonometre, acum mai ramane sa conving firma ca avem nevoie de asa ceva in service.
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  16. #16
    zis și Brucan Quark's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Inside the outside
    Posts
    2,911
    Daca tot il luati pe firma, luati bre macar modelul entry-level de la B&K. Uite-l AICI. Asta daca nu vreti totusi un SPL metru profesional.
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

  17. #17
    Membru Senior war4peace's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    București
    Posts
    6,751
    Blog Entries
    3
    Ăsta e cel mai interesant, poți pune până la 9 prize de raportare prin casă.
    Bye, y'all!

  18. #18
    Sunt curios cat consuma un calculator in Sleep Mode.

  19. #19
    Ok tocma mi-o venit o regularizare de 500 RON și-s în groapă cu fondurile, împrumută careva un prizometru să identific "vinovatul"? Părerea mea e că ceva pute la contoar, deși nu se-nvârte dacă închid tot din casă. Prin urmare o să fac un calcul cumulativ și o extrapolare, că ăștia cer bani dacă vin să inspecteze contoarul și e ok. Măcar să știu să-i călăresc (sau nu).

    Tenx.
    Stop being bad.

  20. #20
    Manic Miner burebista's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Twilight Zone
    Posts
    2,746
    Mda, m-am pricopsit cu un d'asta de la un amic care s-a plictisit de el.
    Chiar daca la load-uri mari power-meter-ul o ia razna rau, pina in 300W e destul de OK asa ca am purces la holbat pe sub masa la ce scrie indicatorul ala:
    - desktop frecind menta pe net = 95W
    - OCCT PSU test = 250W
    - Silent Hunter 5 = 175W (si asta cind ma uitam cu external view pe mare la un convoi ca in rest deabia ajunge la 140-150W)
    - Mafia 2 = 200W peak

    Acu' daca mi-e util? Cam ca paru' la broasca. Dracu' deschide usa de P182 si se pune in genunchi sa citeasca p'acolo power/RPM/temperaturi (da, am insirat senzorii de temperatura prin carcasa ca sa nu stea degeaba. Acu' e varza inauntru, o gramada de mate intinse ca pinza de paianjen ).
    Singurul lucru oarecum pozitiv e ca-mi reglez eu la milimetru RPM-urile (ma rog, din 60 in 60 RPM-uri) pentru fiecare fan spre deosebire de o setare generica din BIOS pentru toate si la care trebuia sa folosesc cablurile LNA/ULNA de la Noctua ca se le armonizez un pic.
    If it ain't broke... fix it until it is.

  21. #21
    In sfarsit ai trecut la fan control hardware dupa ce ani de zile ai pledat pentru alde softuri. Stii la ce-ti va mai folosi jucaria aia? La upgrades, cand schimbi vreo componenta e posibil sa ai curiozitatea sa vezi cu cat si in ce sens s-a schimbat consumul...

    @Neo sorry dar nu am cum sa te ajut, prizometrul e al firmei si nu l-as fi putut scoate de acolo daca nu eram sef de service la momentul ala - acu' a revenit shefu' din vacanta asa ca s-a terminat distractia.
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  22. #22
    Neo, ți-l împrumut pe al meu, numa' să văd dacă mai are zamă-n baterii

  23. #23
    Parca am mai zis asta o data, dar vad ca se discuta iar:
    - prizometru se gasea si in Plus cu 30 de lei
    - computerul meu consuma ~65W in idle si ~110W peak cu video integrat, apoi a urcat la vreo 80W in idle si vreo 155W peak cu un 5750. Visul meu e ca urmatoarele componente sa aibe aceeasi performanta dar sa consume jumatate sau performanta 1.5x la consum 2/3x, preferabil un computer la fel de performant dar racit complet pasiv in idle (15-20W) si peak pana in 100W. Monitorul de 22" consuma cam 18-20W cu Brightness 50%.
    unreasonable

  24. #24
    Wizzard miahi's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
    Posts
    4,583
    BTW, reducerea tensiunii procesorului are efect direct asupra consumului, la mine 1.2V->1V = ~10W mai puțin. Așa că poate fi interesant de văzut tensiunea minimă la care e stabil. La mine se ocupă placa de bază de asta, și până acum n-am avut probleme de stabilitate. Se pare că interacționează direct cu PWM-urile (o descriere kindof tehnică, ceva echivalent cu Asus EPU) și le oprește pe rând când nu are nevoie de ele, ca să stea tot timpul în plaja de eficiență. Dar nu îmi dau seama cum știe să nu mai dea tensiunea maximă .
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

  25. #25
    Se poate face asta si pentru GPU? Teoretic da, practic exista un software care sa stie sa faca asta?

    Oricum frecventa si tensiunea scad in idle (gen Cool'n Quiet), pacat ca nu e suficient de precisa incat mai lasa loc si de optimizari. 10W nu e o cifra de neglijat, daca se aduna inca 15W de la placa video si inca 10W adunat de la restul componentelor scapi de un ventilator de carcasa si zgomotul aferent
    unreasonable

  26. #26
    Quote Originally Posted by miahi View Post
    BTW, reducerea tensiunii procesorului are efect direct asupra consumului, la mine 1.2V->1V = ~10W mai puțin.
    De acord. Si eu am redus tensiunea de la 1.3 la 1.07. Teoretic, 20W mai putin.
    Apropo, E5200 e ridicol de rece, acum sta la 28 grade cu coolerul stock la 800rpm.

  27. #27
    Quote Originally Posted by AdrianB1 View Post
    Se poate face asta si pentru GPU? Teoretic da, practic exista un software care sa stie sa faca asta?
    În funcție de placa video, da, se poate. Nu prea văz la ce folosește totuși
    Stop being bad.

  28. #28
    Wizzard miahi's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
    Posts
    4,583
    Quote Originally Posted by AdrianB1 View Post
    Oricum frecventa si tensiunea scad in idle (gen Cool'n Quiet), pacat ca nu e suficient de precisa incat mai lasa loc si de optimizari.
    Ideea tehnologiei e faptul că dacă scazi consumul, sursele care alimentează procesorul vor lucra într-o zonă de eficiență slabă. Ca și cum ai alimenta un sistem de 30W cu o sursă de 500W, pentru ăia 30W sursa consumă alți 30W, pentru că nu e deloc eficientă la consumul ăla. Așa că se profită de existența mai multor surse, astfel încât dacă procesorul consumă 1A, se va folosi doar o sursă care să dea 1A, și nu 6 surse care ar da fiecare 0.16A. În idle se cunoaște vreo 2-3W, dar nu e o măsurătoare precisă.
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

  29. #29
    Should I worry?

    Cum spanac calculez kW/h?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	consumz.png 
Views:	62 
Size:	11.2 KB 
ID:	7238  

  30. #30
    :facepalm:
    A zis cineva mai sus.
    Pe scurt:
    x - numarul de watti.
    y - numarul de ore.
    (x/1000)*y= z [kWh]
    De exemplu, X in load papa 0.7 kWh.
    It's easy to play any musical instrument: all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself. J.S. Bach

  31. #31
    Mulțam, scuze pentru bălărie

    Noroc că imprimanta o pornesc/opresc 1 dată pe lună.
    Stop being bad.

  32. #32
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-CPU2.png 
Views:	33 
Size:	28.2 KB 
ID:	7332   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-CPU3.png 
Views:	15 
Size:	28.1 KB 
ID:	7333   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-CPU4.png 
Views:	10 
Size:	28.5 KB 
ID:	7334   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-CPU1.png 
Views:	10 
Size:	28.2 KB 
ID:	7335   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-Volt12.png 
Views:	8 
Size:	28.0 KB 
ID:	7336  

    Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-VCore.png 
Views:	7 
Size:	27.4 KB 
ID:	7337   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-CPU_PWM.png 
Views:	8 
Size:	26.4 KB 
ID:	7338   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-vTT.png 
Views:	8 
Size:	26.9 KB 
ID:	7339   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-Volt5.png 
Views:	9 
Size:	26.2 KB 
ID:	7340   Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-Chipset.png 
Views:	6 
Size:	27.7 KB 
ID:	7341  

    Click image for larger version. 

Name:	2010-10-16-19h57-Volt3.png 
Views:	12 
Size:	27.7 KB 
ID:	7342   Click image for larger version. 

Name:	occt psu - Copy.jpg 
Views:	25 
Size:	464.5 KB 
ID:	7343  
    Stop being bad.

  33. #33
    Wizzard miahi's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
    Posts
    4,583
    Device Status On line
    UPS Load 50.4 %
    Runtime Remaining 21 Minutes
    Internal Temperature 43.6 °C / 110.5 °
    Power Status
    Line Voltage 219.7 VAC
    Output Voltage 222.3 VAC
    Output Frequency 50.0 Hz
    Battery Status
    Battery Charge 99.0 %
    Battery Voltage 27.2 VDC

    Asta în idle, cu monitor + sistem + router + modem de cablu + switch gigabit + "NAS" (Atom) + veioză (bec economic de 11W).

    Full load (OCCT Power) e cam așa:

    Device Status On line
    UPS Load 85.1 %
    Runtime Remaining 8 Minutes
    Internal Temperature 43.6 °C / 110.5 °
    Power Status
    Line Voltage 222.3 VAC
    Output Voltage 222.3 VAC
    Output Frequency 50.0 Hz
    Battery Status
    Battery Charge 99.0 %
    Battery Voltage 27.2 VDC

    Acum mult succes în calcularea W din procente VA (100% = 700VA).
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

  34. #34
    Păi al meu de 800VA spune că ar fi cam 540W 100% load, deci go figure.

    Pare să consume mai puțin ATi-ul tău
    Stop being bad.

  35. #35
    Putina fizica de gradinita:

    VA * PF = W.
    PF=factorul de putere si e subunitar.

    PFC=power factor correction. Se ocupa cu diminuarea puterii reactive (care nu e buna). E de doua feluri: pasiv (de exemplu un condensator la intrare) si activ (contine elemente active de circuit:diode, tranzistoare,etc). Factorul de putere in cazul PFC-ului pasiv e de 0.65-0.75, iar in cazul PFC-ului activ e mare:0.95-0.99. In cazul asta se poate spune VA~W.

    Din cate stiu, PFC-ul e obligatoriu in Europa, deci UPS-ul ala pare sa aibe PFC Pasiv.

    Atentie! Voi platiti Wattii si nu Volt-Amperii, asa ca nu conteaza ce PFC aveti.
    It's easy to play any musical instrument: all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself. J.S. Bach

  36. #36
    Wizzard miahi's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
    Posts
    4,583
    Ziceam mult succes în calcularea power factor-ului în cazul a 7 consumatori de care nu prea știi mare lucru. Una din surse (cea din PC) are PFC activ, cea din Atom e făcută înainte de 2000, așa că nu prea știe de PFC, iar celelalte device-uri au adaptoare în comutație.

    Partea faină e că dacă bag boxele în priză (sursă cu transformator, nu switching) UPS-ul raportează o scădere a încărcării .
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

  37. #37
    Ca sa ma adaug ceva la mister, pot spune ca acum cativa ani, cand ma jucam si ascultam muzica mai tare (NAD C320 BEE 50W pus prin UPS) ma trezeam cu beep-ul de overload desi era complet imposibil sa ajung la cei 800VA suportati de Mustek - pur si simplu nu-i placea de amplif, acum am un PC care consuma dublu si nu beepaie niciodata. Mai mult de cativa zeci de watts nu tragea amplificatorul ala, daca asta actual consuma poate 70W la o presiune acustica multumitoare...
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  38. #38
    Wizzard miahi's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
    Posts
    4,583
    Mai găsesc și eu în log-uri atenționări punctuale de overload (buzzer-ul e tăiat), chiar dacă nu bag în prizele legate de UPS mai mult decât ce aveam aseară.
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

  39. #39
    Deci mie imi beepaia UPS-ul cu sub 200W consum daca bagam amplificatorul in timp ce tie isi scade load-ul raportat. De atunci nu am mai incercat sa bag scule audio pe UPS - plus ca cica nu-i audiofil.
    How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
    Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
    Pink Floyd - Wish You Were Here

  40. #40
    zis și Brucan Quark's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Inside the outside
    Posts
    2,911
    Mi-a venit regularizarea pe lunile de vara (AC + grill la greu) - 250 RON.
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •