+ Reply to Thread
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 41 to 80 of 305

Thread: RDS Cablelink

Aseară am făcut o videoconferință cu ai mei prin Netmeeting și a mers bine. Azi am stat doar un pic pe YM pe voce și iarăși a mers bine. În schimb se dezincronizează modemul în draci, de 3-4 ori pe zi și îl las așa până am eu nevoie din nou de el. Telefonul ăla cuplat la modem mi se pare ridicol, dacă cineva încearcă să mă sune de obicei sunt desincronizat. Halal servicii.
    RDS, Militari
    unreasonable

RDS, Grigore Ionescu. Pe 29 și 30 totul mergea brici. Nici o diferență față de perioada cu limitare.
    848/950

Grupul RCS/RDS, pe langa serviciile de telefonie, internet si cableTV a inceput sa-si ofere programele si prin satelit, televiziune Direct To Home. Acoperire in toata Europa
    Cei interesati pot citi mai multe aici DigiTV.

Originally posted by jarod
    Și prin alte locuri se mișcă infect de 3 zile Cablelink? Aici, de când cu necontorizarea traficului de sărbători, a început să se târască.
    Fraților vă anunț că „necontorizarea” de sărbători a fost O MARE ȚEAPĂ . Am dat în seara asta telefon la „suport” și mi s-a spus că traficul de sărbători a fost contorizat „normal”.

Mârlănia celor de la RDS, în cazul meu (și probabil a voastră) a fost următoarea: pe 1 și 2 ianuarie 2005 dacă intram pe admin.rdslink.ro să-mi vizualizez traficul nu apărea nimic, pe 3 ianuarie înspre după-amiază a apărut tot. Acest tot, în cazul meu va însemna că luna aceasta când va veni facura, voi mânca apă de la robinet și ceea ce am downloadat de pe net.

Last edited by jarod: mai ușor cu împușcatul bizonilor. Sters niște afirmații prea vehemente.

Vorbește în numele tău. Mie mi-a venit mail de la ei pe 29 decembrie cum că în perioada 24 dec - 3 ian nu se contorizează și nu s-a contorizat. Adică s-a contorizat, dar s-au șters zilele respective din baza de date. Și mai știu și pe alții cărora nu li s-a contorizat. Deci marea ta țeapă e sau o greșeală, sau o decizie la nivelul RDS București (am mai citit că nici alții din București nu au beneficiat de trafic gratuit perioada asta).
    Love is a sensation caused by penetration. A guy sticks his location into a girl's destination to increase the population for the future generation. Do you get my explanation or do you need a demonstration?

În numele meu am vorbit și în nici un caz nu am pus la îndoială afirmațiile tale. Nu te condamn pe tine pentru țeapă dar în cazul meu există una. Sper să nu fie o țeapă ci doar o greșeală, rămâne de văzut.
    Scuze dacă am părut că te condamn pe tine, nu mi-a fost în intenție.

Si la mine s-a contorizat, tot. Chiar si cand a fost computerul oprit, 1,5KB tot au "fugit".
    Probabil ca la voi nu s-a contorizat metro.

La noi metro = Arad care oricum nu se contorizează. Când am zis că nu s-a contorizat, vroiam să zic că ultima zi cu trafic, pe pagina unde verific traficul, apare 23 decembrie iar prima din noul an e 3 ianuarie. Restul zilelor nu apar deloc. Deci nu s-a contorizat nimic. S-ar putea ca chestia asta să fie doar pentru provincie, nu și pentru București unde tot traficul .ro e necontorizabil.
    Love is a sensation caused by penetration. A guy sticks his location into a girl's destination to increase the population for the future generation. Do you get my explanation or do you need a demonstration?

Se pare că iar s-au modificat abonamentele, diferențele apărând la traficul inclus în abonament și faptul că toate sunt nelimitate*.
    * In momentul in care traficul inclus este depasit latimea de banda va fi limitata automat la 128Kbps.Traficul este nelimitat.
    O primă impresie e că va fi jale, cel puțin aici în provincie. Am văzut de sărbători ce înseamnă nelimitat și mă bucuram că s-a terminat. Dar n-a fost să fie.

Si mie mi-a luat ochii pagina RDS-ului cu traficul nelimitat si steluta lor. Peste cateva momente am fost tras de maneca si atentionat la tabelul cu tarife unde zice
    Originally posted by http://www.rdslink.ro/cablelink/cable_abonamente.htm
    Abonament -- Depasiri USD/MB
    9$ -- 0.04
    15$ -- 0.02
    20$ -- 0.015
    29$ -- 0.01
    Depasirea cui? A traficului nelimitat? Sau este nelimitat ca si pana acum, adica platesti tot ce zboara peste numarul de GB inclusi, dar baietii de la marketing au facut o boacana?

PS: quote: "Ce mai e special? Tarifele sunt speciale!" No kidding!
    Hard work pays off in the future, laziness pays off now.

Probabil că se referă doar la extern. Tarifele sunt speciale pentru că plătești cam același preț ca în Europa de Vest pentru o viteză de ~256 de ori mai mică.

Normal ar fi ca fiecare abonat RDS să fi fost anunțat în prealabil de această importantă schimbare, dacă nu prin poștă măcar prin e-mail. Dar RDS se comportă în continuare anormal și ne lasă să bîjbîim. Avînd în vedere istoria RDS cred că cel mai înțelept ar fi să mai așteptăm pînă vom fi siguri de acest trafic nelimitat, poate ne va anunța și pe noi cîndva cineva.

P.S. După cum spunea și jarod, nu știu cum va „suporta” rețeaua RDS traficul nelimitat dacă nici pe cel limitat nu-l „suporta” prea bine. Dar vom trăi, vom plăti abonamentul și vom vedea.

edit Se pare că au scos pasajul cu depășirile taxabile de pe site. Pentru utilizatorii vechi, abonamentele cu trafic nelimitat vor fi valabile după facturarea din luna ianuarie.
    Last edited by jarod; 27-01-2005 at 12:22.

Twisted Mentat
    Scytale's Avatar
    De vreo ora si ceva am 70 kB/s (adica 560 kbps) pe intern - RDS Cablelink. Hoorah!
    ...o gente umana, per volar su nata, perche a poco vento cosi cadi?
    猫を礼

De ieri, si eu am 90-95KB/s (se vede ca banda e de 768kbps). Abonamentul este de 15$. Mai multi utilizatori pe diferite forumuri au semnalat aceasta crestere.
    Probabil rds face teste sa vada cum suporta reteaua un trafic mai ridicat. Cred ca pana la urma de aici va veni diferentierea de abonament, vrei viteza... cotizezi.

Eu din cauza calitatii proaste a serviciului am schimbat abonamentul de 39$ cu cel de 29$. De vreo luna si ceva nici nu se mai apropie de 256kbps, iar in timpul zilei pe extern sunt clar limitat (12-13KB/s).

O sa schimb si eu abonamentul de la 29$ la 9$ ca sa am 100KB/s, e clar ca daca le dai prea multi bani te injura si isi bat joc de tine.
    The summer river:
    although there is a bridge, my horse
    goes through the water.

Se pare ca pliantul cu oferta RDS cablelink in Timisoara, pentru abonatii noi, ar zice asa:

9$ - 2 gb 256kb/s extern, dupa depasire 128 kb/s; metropolitan 256kb/s necontorizat
    15$ - 4 gb 256kb/s extern, dupa depasire 128 kb/s; metropolitan 512kb/s necontorizat
    20$ - 8 gb 256kb/s extern, dupa depasire 128 kb/s; metropolitan 768kb/s necontorizat
    29$ - 16 gb 256kb/s extern, dupa depasire 128 kb/s; metropolitan 1024kb/s necontorizat
    Aici
    "Azi in Timisoara, maine in toata tara"
    Eu ce sa mai zic, zilele acestea cand faceam download si upload in acelasi timp, pica telefonia.

Originally posted by morph
    Cred ca pana la urma de aici va veni diferentierea de abonament, vrei viteza... cotizezi.

Damn. Si noi platim pe un abonament business de la rds 110$, pentru 16/256 afara si 512 ro ! This sax.
    no more.

SorCerer, metropolitan în provincie înseamnă doar orașul respectiv, în acest caz Timișoara.

questionable intruder
    hulubei's Avatar
    De unde și până unde s-a ajuns ca Metropolitan să însemne doar localitatea în care este făcută conexiunea? Mi se pare jalnic.
    Да или нет?

Așa e în provincie. În București, metropolitan = tot .ro (adică tot .ro cu care există peering). De ce? Probabil pentru că în București infrastructura e mai dezvoltată (acolo sunt peeringurile), iar în provincie e mai slabă. Plus faptul că legăturile interjudețene nu oferă suficientă lățime de bandă. Întreabă-i pe ei, sunt cei mai în măsură să îți răspundă.

Nu va ambalati pana nu apare ceva oficial. Poate acele tarife au fost pentru utilizatorii de retele, tocmai ca rds sa sparga retelele de cartier.

questionable intruder
    hulubei's Avatar
    Deci până la urmă Metropolitan înseamnă .ro iar RDS folosește termenul în mod eronat, nu?
    Да или нет?

1. Logic, metropolitan n-ar trebui să însemne în afara orașului, după mintea mea.
    2. Fără o definiție clară a conceptului eventual printr-o reglementare, este la latitudinea lor ce înseamnă metro.
    848/950

Scrie undeva pe site la CableLink cuvantul "metropolitan"?

Conform definitiei Metropolitan se refera la reteaua din acel oras. Rds ne-a obisnuit insa, in Bucuresti, ca metropolitan = national
    no more.

Mai are cineva probleme cu ping-ul in timpul zilei si spre seara/noapte ?

Ping statistics for 193.231.236.9: (rdsnet.ro)
    Packets: Sent = 289, Received = 287, Lost = 2 (0% loss)
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 8ms, Maximum = 175ms, Average = 43ms

Incerc sa prind de 3 zile tehnicul, am invatat pe de rost melodia de intampinare.

Dupa un mail putin mai dur la RDS tehnic, pingul s-a rezolvat dar uitati ce au putut sa faca acei oameni "minunati", si-au batut joc de mine, mama lor:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	1.png
Views:	143
Size:	10.5 KB
ID:	3346  

Golden Member
    CrHomozom's Avatar
    Atentie, cuvântul "metropolitan" se refera la Metropola, care se poate suprapune cu orasul, dar poate avea si alta semnificatie. De exemplu "Franta Metropolitana" înseamna întreaga Franta continentala, adica întreaga tara minus teritoriile de peste ocean. Deci metropolitan/metropola poate însemna si "la nivel national".
    uga uga

morph ți-a mers și mai bine de atât? La mine de câteva luni doar așa merge, foarte rar, timp de 2-3 ore pe noapte prind 32K pe metropolitană. In rest limitat la 16K peste tot. Nici nu-i mai sun, îmi bagă iar placa cu "sunt lucrări în zonă, da, 11 luni din 12, se va rezolva până la urmă".

Name:	exint.png
Views:	138
Size:	9.8 KB
ID:	3347  

Twisted Mentat
    Scytale's Avatar
    Momentan am cam 60 kbps pe extern si 200 kbps pe .ro
    ...o gente umana, per volar su nata, perche a poco vento cosi cadi?
    猫を礼

Momentan am 0-2KB/s si extern si metro. La suport nu raspunde nimeni, dar au binevoit sa puna un mesaj cu "suntem prea ocupati reveniti mai tarziu" ca sa-ti consume impulsuri aiurea. De rds.tel nici n-are rost sa mai zic ca nu merge.

later edit: Am reusit sa prind suportul dar ce folos, mi-a fost servit obisnuitul si inutilul "va refac fisierele de configurare, dati un reset si o sa mearga". Bineinteles ca a mers de n-a mai putut, iar acum a revenit reconfortantul "suntem prea ocupati reveniti mai tarziu".

Cam asa arata un transfer metro (cele externe merg la jumatate sau deloc), grafic cu rata medie de transfer 2KB/s, spike-uri de 4-5KB/s (abonament de 29$, numai 190MB de trafic pana acum luna asta). Ma duc sa vad un film pana se termina de luat mailul.

Name:	grr.png
Views:	130
Size:	773 Bytes
ID:	3348  
    The summer river:
    although there is a bridge, my horse
    goes through the water.

Senior Member

Pai atit timp cit este over IP si IP-ul nu merge ... ata ete.
    Cu cit numarul de clienti creste, creste si zgomotul din retea. Si asta e o lege a fizicii pe care nimeni nu o schimba.

Pana ieri, 2 februarie minunatul meu clink a mers "cui" in 32KB/s pe MAN, iar extern 17-24KB/s. La ora 15 modemul s-a resetat din senin. S-a vazut clar cum si-a luat o noua fila de configurare.
    Mentionez ca de 2 zile "plangeam" prin mailuri si pe la telefoane sa-mi faca si mie un ping normal in gateway si MAN. (aveam o medie de peste 50ms ziua).
    Bun, m-au rezolvat:
    Minimum = 7ms, Maximum = 9ms, Average = 8ms
    Dar in schimb, in marinimia celor de la tehnic, am primit cadou o viteza execrabila fata de ce am avut.
    Pe un oarecare hub cable link 80% din useri semnalau aceleasi probleme, iar 20% dormeau.
    Ce sa mai zic, nu vreau sa ma obisnuiesc asa. Totusi pot sa aleg, dar nici la astral nu as da 29$+chirie modem si sa mearga la fel.
    ipman, sunt la 30m de nodul de FO, aici e zona de case, nu e densitatea de la bloc. Multi nici nu-si permit TVcablu, de unde si pana unde zgomot in retea? Sau si FO paleste in fata la maxim 20-25 de persoane limitate superior la 256kbps?

Senior Member

Deja ... ma umfla risul cind spui ca stai in zona de case. Mai rau nu se poate ...
    Zona Pipera/Tunari este oaia neagra a tuturor, no offence.

Din fericire stau in Baneasa si pana acum a mers internetul super, mai putin pingul.
    Daca adminii de la RDS nu sunt in stare sa configureze un modem, nu cred ca e nici vina mea si nici a fibrei optice, mai ales ca tronsonul e nou nout.

Senior Member

Zona respectiva este acoperita dintr-un singur punct HFC.
    Zgomotul se culege din toata reteaua coaxiala, din pacate. Nu e bine sa stai nici aproape (semnal peste limita) nici prea departe (semnal sub limita).
    Iti recomand sa incerci un tap cu atenuare de 8dB. Si cabluri de calitate, cu mufe pe masura.

Eu stau în Tineretului, nu în Băneasa și întîmpin aceeași problemă.

Your current bandwidth reading is: 99.0 kbps which means you can download at 12.38 KB/sec from our servers. - aceasta pe metropolitan, mai precis de pe un server al RDS.

Pe extern am o conexiune de 84kbps și downloadez cu 10KB/s. You are running: 1 times faster than 56k and can download 1 megabyte in 102.4 sec

Pînă luni am beneficiat de „promoția” cu 80 KB/s pe metropolitan. De luni și pînă în seara asta internetul merge din ce în ce mai prost iar telefonul are dese întreruperi, pingul în schimb s-a îmbunătățit simțitor (înainte era groaznic).

Chiar dacă lucrurile continuă așa, cu o conexiune dial-up prin cablu tv, mulți dintre noi nu prea au ce face, contractul are o valabilitate minimă de 6 luni în care nu poți renunța, altfel plătești despăgubiri.

Senior Member

Bico, sintem vecini. Din pacate la mine problema nu se datoreaza suportului, am verificat cu analizor de DOCSIS.
    Nu am mai reverificat de curind, dar la sfirsit de saptamina o sa iau aparatul de masura acasa sa vad ce s-a schimbat.

Problema cu scăderea vitezei nu cred că are ca principală cauză zgomotul din rețea, prea multa lume ce stă în diferite zone ale Bucureștiului se plînge de același lucru. Mai toți spun că începînd de luni sau marți „viteza” a ajuns foarte jos.

P.S. Dacă iei aparatul de măsură acasă, te invit și pe la mine să vedem ce și cum. Mie pînă luni pe metropolitan mi-a mers cu 80 KB/s, dacă ar fi fost vorba de zgomot de rețea de ce acesta a apărut abia de luni seara?
    Last edited by Bico; 04-02-2005 at 14:35.

Senior Member

Il iau azi. Ai cumva un atenuator variabil pe acasa?

+ Reply to Thread