+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 40 of 177

Thread: Folding@Home

Folding@Home

Urmand exemplul unui user de pe alt forum, m-am gandit sa initiez aici un topic legat de Folding@Home.
    Probabil ca cei mai multi stiu deja cate ceva despre distributed computing (daca nu ma insel, au mai fost topicuri si pe XF, dar nu dau de ele) si despre cazul acesta particular.

Aici se gasesc toti clientii pentru Windows, Linux (de remarcat clientul special pentru posesorii de placi video seriile X1600, X1800, and X1900 (in special X1900), dar care, din pacate, functioneaza "la parametri" doar cu drivere mai vechi (adica 6.5, 6.10, and 6.11). Testez sa vad daca 7.1 e ok .
    Posesorii de PlayStation 3 nu sunt ignorati si pot participa, avand in vedere ca un PS3 este o mina de aur cand vine vorba de folding .

Id-ul echipei este 68300.
    She wore blue velvet

Manic Miner
    burebista's Avatar
    OK, o sa-l las si eu ca tot frec menta la calculatorul de acasa.
    Vad ca e si destul de prietenos cu utilizarea core-urilor, asa ca d'acu' o sa ruleze cit tin calculatorul deschis.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	folding.png
Views:	1893
Size:	21.0 KB
ID:	3653  
    If it ain't broke... fix it until it is.

burebista, folosesti clientul SMP?
    She wore blue velvet

Twisted Mentat
    Scytale's Avatar
    Dintre toate proiectele distribuite, cele care studiaza proteinele mi se par cele mai importante si mai apropriate de utilitate practica... am crunch-uit numere pentru Human Proteome Folding Project un timp, o sa intru pe asta.
    ...o gente umana, per volar su nata, perche a poco vento cosi cadi?
    猫を礼

Un timp am stat pe SETI. Totusi, cercetarea in domeniul medicinii mi se pare ceva mai aproape de mine decat gasirea alienilor .
    She wore blue velvet

Eu rulez F@H de câțiva ani. Fac parte din „echipa” anonimilor.
    Love is a sensation caused by penetration. A guy sticks his location into a girl's destination to increase the population for the future generation. Do you get my explanation or do you need a demonstration?

Si nu ai vrea sa iesi din anonimat?

Iar sistemul merge cam asa... burebista, ce-i faci tu acolo de sta la 50%? Asta daca nu cumva ai setat 50% din config.

Name:	si.png
Views:	1779
Size:	16.7 KB
ID:	3654  
    She wore blue velvet

Momentan să văd dacă reușesc să migrez setările pe Xp-ul proaspăt instalat.
    Love is a sensation caused by penetration. A guy sticks his location into a girl's destination to increase the population for the future generation. Do you get my explanation or do you need a demonstration?

Manic Miner
    burebista's Avatar
    Quote Originally Posted by bausto View Post
    burebista, folosesti clientul SMP?
    Ce-i aia? Am dat jos executabilul de acolo, l-am instalat si i-am dat drumul...
    Iar sistemul merge cam asa... burebista, ce-i faci tu acolo de sta la 50%? Asta daca nu cumva ai setat 50% din config.
    Nu i-am facut nimic. Care config?
    Uite o poza, daca ala e config-ul...
    Sorry da's complet incepator cu folding-ul.

LE: Ma gindesc ca tu ai single core 100% si eu am dual-core cu 50% pe fiecare. Poate.
    In alta ordine de idei vad ca tu ai aparut cu ceva rezultate, io pauza. Sper ca am facut setarile corecte.
    Sau apar cind e gata primul WU, adica peste fo' 2 zile cum zice in poza?

Name:	folding_config.png
Views:	1751
Size:	19.1 KB
ID:	3655   Click image for larger version

Name:	folding_stats.png
Views:	1753
Size:	103.1 KB
ID:	3656  

Twisted Mentat
    Scytale's Avatar
    Pai dureaza vreo doua zile pana sa completezi un work unit si sa apari cu rezultate.
    ...o gente umana, per volar su nata, perche a poco vento cosi cadi?
    猫を礼

Mă bag ș-o, poate salvez planeta!

Cum se introduce ID-ul echipei? Trebuie configurat ceva special sau îl cere la instalare?
    _good kitty_

Manic Miner
    burebista's Avatar
    Aha, multam' de lamurire Scytale.
    Intre timp am dat si de o recomandare a celor de la Stanford cu privire la rularea pe dual-core. E mai bine pentru ei sa rulezi o instanta decit doua pentru fiecare core.
    Asa sa fie.

|nrg| Mie mi-a cerut la instalare username si ID-ul echipei.
    Last edited by burebista; 22-04-2007 at 22:12. Reason: ortografica

Vai dar ce ferestre faine apar la voi...
    La mine arata asa:

Name:	Clipboard01.png
Views:	186
Size:	241.5 KB
ID:	3657  
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

L-am bagat si eu acum, este frumos si ma simt util (pt prima data in viata cred ).
    Apropo, stie cineva ce reprezinta acele chestii din stanga?
    Exista o echipa a celor de pe acest forum ?
    un om care intreaba este prost pana afla raspunsul, cel care nu intreaba ramane prost toata viata!!

Id-ul echipei este 68300.
    Am scris destul de mare in primul post. Si e si o cifra rotunda .
    She wore blue velvet

AAAAAAAAAA , daca stau cu ochii prea mult in monitor, am inceput sa sufar de "chiorenie". Am bagat echipa, si am vazut ca esti numai tu, cel putin in ultimele 50 de zile. Apropo, daca facem mai multe WU, castigam si noi un mail de la ei? Sau doar mai multe WU ?
    un om care intreaba este prost pana afla raspunsul, cel care nu intreaba ramane prost toata viata!!

Castigi o diploma... Virtuala, evident .
    Eu am ceva probleme cu clientul si cu netul. Deci o sa merg numai pe rasnita de la munca .
    She wore blue velvet

Si ce te face sa crezi ca eu nu-l rulez tot pe o rasnita?
    Poate asa izbutesc sa te intrec in WU .
    Let the games Begin, cum zice tzatza Floarea din colt.
    Parca ma si vad facand overclock, si cumparand quad core sa pot fi "zeu" la Folding@home!

Cred ca un PS3 ar face treaba mai buna decat cateva quad-core-uri .
    She wore blue velvet

Oauuuuu http://gizmodo.com/gadgets/home-ente...ein-244534.php
    cat de bine se misca Folding@home pe PS3. La mine sunt 33s/frame si la astea 0.09s/frame. De fapt si miscarile acelei molecule par browniene, asa ar trebui sa se vada si pe pc, daca ar calcula mai repede?
    Apropo, de ce este asa de bun procesorul de PS3 pt munca asta?

Pentru ca, spre deosebire de procesoarele centrale din PC-uri, nu e optimizat pentru anumite tipuri de date si operatiuni (instructiuni SSE, etc). Are opt unitati SPU (Synergistic Processing Units) si, exact ca si GPU-urile, este facut pentru putere bruta.

GPU's are Graphics Processing Units -- chips used in today's PC's to help speed high performance graphics, such as 3D games or 3D scientific visualization. GPUs have the possibility to perform an enormous number of Floating Point OPerations (FLOPs). However, they achieve this high performance by losing generality -- there are only certain types of calculations which would be well-suited to GPUs.
    She wore blue velvet

Hai ca incerc si eu F@H. Aveti ceva team, sau iau unul la alegere libera?

bausto, eu zic sa scrii nr ala cu font de 160px.
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

Mda, scuze. Dupa aceea am vazut si eu cum sunt identificate team-urile. Arunca cu piatra.

L-am pus si io, de-abia merge...

Name:	f@h.JPG
Views:	161
Size:	49.2 KB
ID:	3660  

Asa ar trebui sa mearga... Adica greu .

Am editat si primul post, pentru ca se pare ca il ratai destul de usor. Problem solved. Acum sariti cu X1900 si PS3-urile.
    She wore blue velvet

questionable intruder
    hulubei's Avatar
    Și dacă nu e vorba de proteine ci de ceva ultrasecret și conspirativ? Și se folosesc de calculatoarele voastre pentru scopurile lor malefice în timp ce voi credeți că salvați lumea?
    Да или нет?

Pai probabil ca majoritatea vor doar sa stie ca iau parte la ceva, nu neaparat sa salveze lumea.

Daca tot e sa distrugem intregi sisteme solare, macar sa am consolarea ca am participat si eu un pic.
    Mi se pare mie, sau "echipa XF" e doar 2 oameni?
    She wore blue velvet

Linkurile spre Stanford din primul post imi dau un frumos 403.
    Computerele simplifică enorm multe activități, dar majoritatea acestora sunt oricum inutile.

Quote Originally Posted by hulubei View Post
    Și dacă nu e vorba de proteine ci de ceva ultrasecret și conspirativ?
    .. sau ca se face un spam farm ascuns frumos sub țeluri nobile ?

astea sunt ipoteze cam hilare, bravo celor care au tentative de astea de bine, sa le aplice pe cat mai multe planuri ..

Am eu vaga impresie sau la numărul de members sunt trecuți decât cei care au realizat cel puțin un WU?
    _good kitty_

Si totusi, lumea cica da la manivela de o zi - doua. Unde au disparut C2D-urile?
    She wore blue velvet

Mă gândesc cum se va comporta seria 2900 de la ATi? Mai bine sau mai prost?
    _good kitty_

Manic Miner
    burebista's Avatar
    Cit stau on-line acasa al meu rumega la molecule d'alea sau ce-o fi, plus ca de azi mi-am pus si 915-le de la munca la treaba (ala sta non-stop deschis).
    Astept si io sa vad ca le-am facut ceva util la aia.

Quote Originally Posted by |nrg| View Post
    Mă gândesc cum se va comporta seria 2900 de la ATi? Mai bine sau mai prost?
    Problema nu e in hardware ci in suportul software. E foarte dependent de drivere si de API (DirectX).

L.E. Go Marius . Se pare ca am destule probleme cu clientul cat sa ies la numaratoare doar la WU (incomplete), dar cu scor 0. Marius, de cand il rulezi? Mie consola mi-a aratat doar completed 1, 2, 3... Completed 52 in 7 ore, ce-o insemna asta.

Punctajul se calculeaza pe baza CPU time. Ma intreb daca GPU time se contorizeaza .
    She wore blue velvet

Working 1550/5000 (dupa 24 de ore). Asta ce ar trebui sa insemne? Am dat doar 3-4 clickuri la instalare si l-am lasat sa mearga. Vad ca voi vorbiti de alte chestii pe aici. Sau doar mi se pare

Ma introdusei si eu, ma coafeaza ideea de a putea face ceva folositor pe planeta asta.

Name:	untitled.jpg
Views:	117
Size:	94.5 KB
ID:	3667  

Daca tot e sa distrugem intregi sisteme solare, macar sa am consolarea ca am participat si eu un pic.
    Venim si noi astia mai noi, fiecare dupa posibilitati, dar am impresia ca numai dupa primul WU, sau daca ai punctaj deja, esti afisat acolo.

Am 850 din 5000 so...

L-am pus si eu aseara. Dupa o noapte de rulat a ajuns la 95/250.

Sunt curios daca vor face un client si pentru cei cu placi nVidia. Probabil pe un 8800 ar zbura pur si simplu.
    Stercus accidit

+ Reply to Thread