Ei bine, ideea era că de acum 8 ani încoace, firmele de medicamente au avansat de la maniere super ok, training european, modalități de prezentare a produselor bazate pe argumente serioase, organizare extrem de profi/serioasă etc la țărănisme de genul celui descris de tine + totală indiferență și je m`en fișismCa unul care a observat involuția, mă declar de-a dreptul scârbit și asta din câteva motive:
- dacă nu ți se cere ești prost de dai (mentalitate românească de tradiție) =>
a. medicii sunt clar din ce în ce mai șpăgari (duduia care reprezenta firma respectivă îmi spunea că nu poate să plătească participarea decât pentru specialiști, i-am zis că-mi plătesc eu, aia nu și nu să vin ca altcineva. Cocoană, mă cunoaște lumea pe acolo, nebuniși? No că poate reușim să-ți plătim cumva. Bă nu înțelegi că nu vreau? Las` că rezolvăm noi cumva. Wtf. Poate ăsta-i un motiv în plus pentru care nu am căutat totuși îndârjit un loc de parcare.
b1. medicii sunt din ce în ce mai proști
b2. medicii sunt din ce în ce mai indiferenți.
b1 sau b2 tot tragic și prost e => dammit.
c. Prezentările au degenerat pe parcursul timpului. Asta pentru că medicii se duc la congrese să mănânce (wtf), sălile se golesc prematur când începe cocktailul oferit de cine-știe-ce firmă de medicamente, se năvălește la bufetul suedez de zici că au dat turcii, etc. Prin urmare, dacă ai prezentarea de la prânz sau de seară, poți la fel de bine să faci cronica meciurilor de ping-pong/snooker de pe Eurosport, tot la fel vei fi ascultat (adică deloc).
a, b, c => Medicina românească e în groapă, și unde acum ceva ani mai putea fi salvată de un management bun și inteligent, amu și să ai Minister capabil și oameni buni acolo că tot nu reușești mare lucru.
Din ce ai spus tu presupun că și în alte domenii se întâmplă la fel, ceea ce ne duce cu gândul la altele:
i. standardele scad, cerințele scad și ele pentru că-i ieftin să angajezi proști;
ii. oamenii nu mai au nicio tragere de inimă să se perfecționeze când sunt tratați ca niște idioți sau ți se cere să faci ceva mult sub nivelul tău de pregătire.
iii. cei care încă mai vor să devină buni specialiști își iau câmpii.
i + ii + iii => ...
Acum din câte am înțeles, și pe alte meleaguri la fel e cu prostirea în masă a populației.
Din toate astea singura concluzie este că involuăm extrem de accelerat, și asta nu doar la nivel individual, cât și ca societate și în curând ca specie. O fi bine?
I`m not drunk, just had 1 too many coffeez![]()

Ca unul care a observat involuția, mă declar de-a dreptul scârbit și asta din câteva motive: