Closed Thread
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 121 to 125 of 125

Thread: Evolutie cu spatele

Ei bine, ideea era că de acum 8 ani încoace, firmele de medicamente au avansat de la maniere super ok, training european, modalități de prezentare a produselor bazate pe argumente serioase, organizare extrem de profi/serioasă etc la țărănisme de genul celui descris de tine + totală indiferență și je m`en fișism Ca unul care a observat involuția, mă declar de-a dreptul scârbit și asta din câteva motive:
    - dacă nu ți se cere ești prost de dai (mentalitate românească de tradiție) =>
    a. medicii sunt clar din ce în ce mai șpăgari (duduia care reprezenta firma respectivă îmi spunea că nu poate să plătească participarea decât pentru specialiști, i-am zis că-mi plătesc eu, aia nu și nu să vin ca altcineva. Cocoană, mă cunoaște lumea pe acolo, nebuniși? No că poate reușim să-ți plătim cumva. Bă nu înțelegi că nu vreau? Las` că rezolvăm noi cumva. Wtf. Poate ăsta-i un motiv în plus pentru care nu am căutat totuși îndârjit un loc de parcare.
    b1. medicii sunt din ce în ce mai proști
    b2. medicii sunt din ce în ce mai indiferenți.
    b1 sau b2 tot tragic și prost e => dammit.
    c. Prezentările au degenerat pe parcursul timpului. Asta pentru că medicii se duc la congrese să mănânce (wtf), sălile se golesc prematur când începe cocktailul oferit de cine-știe-ce firmă de medicamente, se năvălește la bufetul suedez de zici că au dat turcii, etc. Prin urmare, dacă ai prezentarea de la prânz sau de seară, poți la fel de bine să faci cronica meciurilor de ping-pong/snooker de pe Eurosport, tot la fel vei fi ascultat (adică deloc).

a, b, c => Medicina românească e în groapă, și unde acum ceva ani mai putea fi salvată de un management bun și inteligent, amu și să ai Minister capabil și oameni buni acolo că tot nu reușești mare lucru.

Din ce ai spus tu presupun că și în alte domenii se întâmplă la fel, ceea ce ne duce cu gândul la altele:
    i. standardele scad, cerințele scad și ele pentru că-i ieftin să angajezi proști;
    ii. oamenii nu mai au nicio tragere de inimă să se perfecționeze când sunt tratați ca niște idioți sau ți se cere să faci ceva mult sub nivelul tău de pregătire.
    iii. cei care încă mai vor să devină buni specialiști își iau câmpii.

i + ii + iii => ...

Acum din câte am înțeles, și pe alte meleaguri la fel e cu prostirea în masă a populației.

Din toate astea singura concluzie este că involuăm extrem de accelerat, și asta nu doar la nivel individual, cât și ca societate și în curând ca specie. O fi bine?

I`m not drunk, just had 1 too many coffeez
    Stop being bad.

Am copiat in blog tot ce era important. De acum puteti comenta linistiti acolo.
    Inchis.
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

Mi s-a stricat joystick-ul la E70. Sa il inlocuiesc costa cat un telefon nou. M-am gandit ca ar fi cazul sa il schimb. Am luat un E90 (SH bineinteles). Mare greseala! Imensa greseala!

Hardware
    - Dintr-o eroare de proiectare tastatura atinge ecranul intern si in timp il zgarie. Rau.
    - Tastaura are butoanele mult prea tari si greu de apasat. Ma dor degetele cand am mult de tastat. Feedback-ul tactil este aproape absent.
    - Literele sunt inscrise pe taste pe muchia stanga. La tastarea pe intuneric am tendinta sa apas pe centrul literei iluminate, nu pe centrul tastei, adica apas cate doua taste de-o data. Forma tastelor nu ajuta deloc; sunt lipite unele de altele fara nici o delimitare.
    - CTRL este in stanga, nu in dreapta ca la E70. Asta inseamna ca nu pot apasa CTRL+C, CTRL+Z, etc. Intr-un mod ergonomic.
    - Butoanele contextuale sunt pe marginea ecranului, departe de tastatura si de tastele directionale.
    - Pe tastatura mica n-are butonul CHR (butonul cu creionul). Nu pot face copy-paste fara el.
    - Butonul foto este instabil. Am reusit sa-l infund sub carcasa la prima apasare. In standby nu face nimic; nu deschide aplicatia foto.
    - Orificiul castii este intr-o pozitie aiurea. Cand pun telefonul la ureche, initial nu aud nimic. Trebuie sa-l misc sus-jos un pic pana ca respectivul orificiu sa ajunga in dreptul canalului auditiv.
    - DAC-ul este sub orice critica. Are un zgomot de fond enorm!
    - Handsfree-ul este si el sub orice critica. Ascultatul muzicii e un chin. Egalizatorul nu ajuta.
    - GPS-ul prinde locatia dupa vreo jumatate de ora, si asta pe camp. Testat in masina, pe DN1. L-am deschis cu vreo 20 de km inainte de Ploiesti si a reusit sa gaseasca pozitia undeva dupa Baicoi.

Software
    - Firmware-ul este customizat pe operatori. Access point-urile si alte setari sunt fixe pentru telefoanele branded. Noroc ca product code-ul poate fi hacuit usor...
    - Firmware-ul de la v300 in sus are niste protectii nashpa impotriva hack-urilor. M-am chinuit o noapte intreaga si n-am reusit sa hacuiesc decat InstalServer-ul. Pentru permisiunile JAVA n-am gasit patch care sa mearga.
    - Browserul integrat are bookmark-uri catre Nokia care nu pot fi sterse. Multe... si cu subdirectoare... Si nici nu vrea sa downloadeze fisiere necunoscute, gen .rar. Concluzie: inutilizabil.
    - Opera Mobile v8.65 se instaleaza, se deschide, dar butoanele directionale misca scroll-ul, nu cursorul. Complet inutilizabil.
    - Opera Mobile v10 are o interfata oribila, maaaare, cu muuuulta grafica, pliiiina de animatii, fara absolut nici un keyboard shortcut utilizabil pe tastatura deschisa. Inutilizabil si asta.
    - Opera Mini n-are tab-uri si traficul trece prin serverele lor. Utilitate limitata.
    - Deci pentru E90 nu exista un browser utilizabil.
    - Playerul audio este aproape identic cu cel de pe E70, cu exceptia egalizatorului care e mai slab. Am scris mai sus ca DAC-ul este un jeg.
    - Am un editor de imagini extras dintr-un Nokia nu_stiu_ce_model care se integraza perfect pe E70. Pe E90 se instaleaza dar meniul de editare foto nu apare.
    - Multe aplicatii se crashuiesc (adica dispar fara vreo eroare, Symbian-style) cand deschid/inchid ecranul mare.
    - Ori de cate ori este conectat cablul USB, apar 3 mesaje de avertizare, pe rand, si fiecare din ele trebuie confirmat cu un OK.
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

Am mai descoperit un bug in XP.

Ma deranja ceva de cam multa vreme si nu stiam exact ce. Mi se parea ca misc mouse-ul aiurea si ca fac clicuri aiurea. Azi am descoperit ca fac clicurile unde trebuie, dar XP-ul este atat de aiurit si confuz in ceea ce face incat clickurile ajung altundeva!

Deci:
    1) Aveti nevoie de cateva programe ce pot fi minimizate in system tray si care pot fi deschise din nou cu un singur click pe icon-ul din system tray. Deschideti-le si minimizati-le.
    2) Faceti clic pe Start apoi, fara sa inchideti meniul de start, faceti click pe unul din icon-urile din system tray. Programul se va deschide. Minimizati-l.
    3) Repetati pasul 2 pentru alt program din system tray si vedeti care dintre ele se maximizeaza de data asta.

Comentarii - in blog.

Azi navigam pe net in cautarea valorii time slice-ului din kernel-ul XP (stiti voi... ala care "uita" ca mai are si alte lucruri de facut in timp ce Opera face bucle prin JS). N-am gasit valoarea time slice-ului dar am dat peste un interviu in care un expert in Linux explica de ce calculatoarele de azi sunt mult mai lente decat calculatoarele de acum 10-20 de ani.

Con Kolivas il cheama si s-a ocupat cu optimizarea kernelelor Linux. N-am mai auzit de el pana acum, dar oricum sunt paralel cu domeniul Linux, asa ca...

A dat un interviu acum cativa ani in care explica de ce s-a lasat de mesterit la Linux. Dintre explicatii am extras cateva portiuni mai interesante:
    If they're exponentially faster why does it take longer than ever for our computers to start, for the applications to start and so on? Sure, when they get down to the pure number crunching they're amazing (just encode a video and be amazed). But in everything else they must be unbelievably slower than ever.

Computers of today may be 1,000 times faster than they were a decade ago, yet the things that matter are slower.

The standard argument people give me in response is 'but they do such more these days it isn't a fair comparison'. Well, they're 10 times slower despite being 1000 times faster, so they must be doing 10,000 times as many things. Clearly the 10,000 times more things they're doing are all in the wrong place.
    Even worse than that, while I obviously like to see Linux run on 1024 CPUs and 1000 hard drives, I loathe the fact that to implement that we have to kill performance on the desktop. What's that? Kill performance? Yes, that's what I mean.

If we numerically quantify it with all the known measurable quantities, performance is better than ever. Yet all it took was to start up an audio application and wonder why on earth if you breathed on it the audio would skip. Skip! Jigabazillion bagigamaherz of CPU and we couldn't play audio?
    Interviul nu se mai gaseste online, doar pe wayback machine.

Comentarii - in blog.

Closed Thread