+ Reply to Thread
Page 1 of 43 1 2 3 4 5 11 ... LastLast
Results 1 to 40 of 1685

Thread: Filme, seriale, actori, popcorn

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar

Ultimul film văzut

Am văzut aseară House Of Sand And Fog, cu Jennifer Connelly și Ben Kingsley. Filmul acela și-a meritat nominalizările la Oscar. Este deosebit, deși unora s-ar putea să nu le placă. Ambii actori principali joacă bine, dar Ben Kingsley este fenomenal. Dacă ar fi să îi dau o notă, ar fi 8-9/10.
    My mother always told me that no matter how repugnant you find a person, when you meet them face to face you will always find something about them to like. (Larry Flynt)

Tot aseară () am văzut The Butterfly Effect. Drăguț film. Mi-a plăcut ideea, mi s-a părut bine realizat și chiar m-a lăsat cu gura căscată.
    Cu două zile înainte am văzut Starsky & Hutch. Nu prea am ce să comentez la el. A fost drăguț, și-au ales bine actorii din rolurile principale.

Later edit: L-am copiat pe Bill și am pus link-uri către imdb.com
    Last edited by Lord Death; 06-08-2004 at 12:54.
    "Times come and go... ages flash by and melt into the abyss... life dies... beauty fades... suns extinguish... Nothing is forever. Gods and mortals alike twist and turn in a futile attempt to escape their own extinction."

Taking Lives un thriller decent cu Ethan si Angelina. Un pic cam previzibil, ca mai toate filmele americane. La capitolul thriller, astept cu interes The Ring 2. Primul mi-a placut foarte mult.
    Shrek 2 inca un sequel care nu se ridica la inaltimea asteptarilor. La acest capitol, astept Ice Age 2. Cred ca e suficient sa pastreze aceleasi caractere si voci si va fi super.
    Am zis!

Shrek 2 - 7/10, simpatic, sub primul.
    I, Robot - 7.5/10, merge măcar pentru efecte speciale. Will Smith în alt Men in Black.
    National Security - 8.5/10, o comedie drăguță.
    Blind Horizon - 7/10, acțiune cu Val Kilmer.
    The Day After Tomorrow - 8/10, notă pentru cvasi-originalitate & efecte speciale.
    Troy - 7.5/10, e cam ceea ce aștepți, Brad Pitt îi bate pe toți, mitologia greacă e coborâtă la mintea spectatorului american, etc.

Aseara am revazut Aliens. James Cameron a realizat cel mai bun film horror SF. Este singurul film care reuseste sa ma sperie de fiecare data, plin de efecte speciale bune (tinand cont ca a fost realizat in 1986), suspans si actiune. Nu se compara cu nici un film din zilele noastre (majoritatea sunt de duzina, scoase ca pe banda rulanta). Astept cu nerabdare partea a 5-a din serie, care isi va face aparitia in 2005 (cel putin asa s-a anuntat, dar personal nu cred). Sigourney Weaver va primi 25 milioane $ daca va accepta rolul principal.
    Computerele simplifică enorm multe activități, dar majoritatea acestora sunt oricum inutile.

[...] partea a 5-a din serie, care isi va face aparitia in 2005 (cel putin asa s-a anuntat, dar personal nu cred).
    Sa nu crezi, Wolfie! Este doar un zvon. Oficial, nu s-a anuntat nimic...
    Multi cred, insa, ca cea de-a 5-a parte Alien va fi viitorul "Alien vs. Predator" regizat de Paul W.S. Anderson... ceea ce este total gresit.

Chiar daca s-ar mai produce inca un film pt colectie... ar semana foarte mult cu filmele de duzina din zilele noastre.

Dam it! They don`t make them like they used to.

Spiderman 2

Spiderman 2 Mi-am irosit vreo doua ore uitandu-ma la imbecilitatea asta de film. Pana si desenele animate pe aceeasi tema sunt mai bine realizate, si cu siguranta sunt mai amuzante. Mai bine dormeam.
    My name is Laius Palincus Beridius, Gamer of all games from south to north, drinker of the wine legions, loyal servant to the true emperor, Beer. Owner of a wasted liver, moaner of an empty keg. And i will sober up, in this life or the next.

Merci Bill, de recomandare.
    Îl aveam de vreo trei luni pe aici și nu-l văzusem.

Spy Game - 8/10

Helen of Troy - 7/10

N-am văzut încă Troy, dar după ăsta chiar sunt curios cum sună sursa de inspirație.
    848/950

Serendipity - 10/10
    Deși are un final cât se poate de previzibil îmi place foarte mult. A, și dacă ești plictisit de poveștile de dragoste gen "Ileana Cosânzeana și Făt-Frumos", mai bine stai liniștit și vezi un "SeFe".
    Those who risk nothing, do nothing, achieve nothing, become nothing!
    - Allan David Jefferies - DJ

Autumn in New York, un fel de Love Story cu final mai puțin previzibil și cu doi actori mari: Richard Gere și Winona Ryder.

Jeepers Creepers II, se vrea a fi un film de groază dar e penibil, lipsește până și atmosfera pe care au reușit s-o creeze în primul. Nu are cine știe ce efecte, iar actorii sunt iluștri necunoscuți pentru mine. 6/10, cu indulgență.

Angel Eyes. Bunicel, dramă relativ banală dar destul de bine pusă în scenă. A, și Jennifer rulz.

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar
    Mystic River - un film mediocru (deși e plin de actori valoroși), construit în jurul rezolvării unei crime. Cred că Tim Robbins și Sean Penn au luat Oscar mai degrabă pentru întreaga carieră de până acum, decât pentru rolurile din acest film.

Gothika - un film interesant, cu suspans, cu o interpretare neobișnuit de bună din partea lui Halle Berry. Penelope Cruz e perfectă. M-am bucurat și că Robert Downey Jr. a reintrat în zona A.
    My mother always told me that no matter how repugnant you find a person, when you meet them face to face you will always find something about them to like. (Larry Flynt)

Am vazut multe porcarii in ultima vreme, dar aseara am nimerit un film bun:

Man on Fire 9/10 - un film deosebit si ca poveste si ca realizare. Titlul este imbecil si cred ca trage filmul in jos la prima vedere. Denzel Washington face din nou un rol de zile mari.
    Am zis!

Twisted Mentat
    Scytale's Avatar
    Schindler's List din colectia de clasice; imi place f mult soundtrackul...
    ...o gente umana, per volar su nata, perche a poco vento cosi cadi?
    猫を礼

Eu m-am delectat zilele acestea cu două din filmele mele preferate:
    Crouching Tiger, Hidden Dragon
    Hero

Baletul în care au transformat Ang Lee și Yimou Zhang artele marțiale este una din cele mai interesante abordări ale tradiționalelor filme cu "Bruzli" pe care le-am văzut. Spre surprinderea mea (bazată pe reacțiile celor din cinematografe) sunt cotate (imdb) printre cele mai bune 250 de filme.

PS. Pentru amatorii horror: Exorcistul revine !!!

Originally posted by Bill
    Mystic River - un film mediocru (deși e plin de actori valoroși), construit în jurul rezolvării unei crime. Cred că Tim Robbins și Sean Penn au luat Oscar mai degrabă pentru întreaga carieră de până acum, decât pentru rolurile din acest film.
    Afirmatia ca este un film mediocru mi se pare usor exagerata, nu cred ca Academia Americana de Film si-a coborat asa de mult standardele incat sa dea Oscarul unui film slab. Da, subiectul filmului este unul neinteresant, finalul este oarecum previzibil, insa mie mi-a placut atmosfera. Eu ii dau 8.5-9/10.

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar
    Afirmația nu este exagerată, mai ales pe acest forum, pentru că reprezintă o simplă părere personală, iar rolul acestui thread nu este să discutăm despre gusturi, ci doar să prezentăm impresii. Eu îți respect părerea; te rog, acceptă și tu gusturile mele.

Dincolo de aceasta, AAF a acordat Oscarul actorilor și nu filmului. Filmul în sine nu a primit nici un Oscar. Pentru nimic.

No flame intended, stiu ca ti-ai spus parerea personala, ti-o respect, eu mi-am spus-o pe a mea. Si am mai zis ceva: Afirmatia ca este un film mediocru mi se pare usor exagerata.

Mea culpa despre Oscar.

Brother Bear - film de animație de la Disney, în genul lui Lion King. Dacă v-a plăcut, o să vă placă și Fratele Urs. Dacă credeți că desenele animate sunt doar pentru copii, puteți să apăsați pe Next.

Dacă tot am ajuns la desene animate aș recomanda Mulan, un excepțional film de animație tot de la Disney.
    Skilled and Creative Viper

Man On Fire 8.5/10 - Denzel e la inaltime, nu ma asteptam sa-l vad intr-un asa film bun, mai ales ca filmele lui anterioare nu m-au impresionat deloc.

The Girl Next Door - 7/10 - eram convins ca e doar un film cu adolescenti americani, dar pana la urma am fost placut surprins, mai ales de final.

Toate Panzele Sus - 10/10 - revazut acum cateva zile pe calculator. Mi-am adus aminte de copilarie cand l-am vazut prima data. Anton Lupan, Gherasim, Irimia si mai ales Ismail. - merita revazut macar odata la 2 ani

Stark Raving Mad - 5.5/10 - nimic impresionant, pacat de Seann William Scott

13 Going On 30 - 5.5/10 - OK pentru o duminica dupamasa, dar spre final devine plictisitor si m-a luat somnul cu toate ca era doar 6 PM

Van Helsing - 5/10 - mi-ar fi placut sa-l vad cand aveam 12 ani

The Whole Ten Yards - 5/10, dezamagire totala. Film extrem de plictisitor, nimic interesant, nici pe departe nu se ridica la nivelul primului

Fahreinheit 9/11 - fara nota, pretty interesting. Oare tot ce zice ala acolo o fi adevarat ?

Hellboy - 6/10 - dintre toate filmele de "gen" (League Of..., Van Helsing, etc) asta mi-a placut cel mai mult, probabil si din cauza umorului personajului principal.

The Butterfly Effect - 9.5/10 - no comments, intra in topul filmelor "ciudate"
    You carbon-based life forms are so fragile, allow me to demonstrate...

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Desi sunt rezervat in legatura cu parerile de genul (7.5/10), etc... eu zic ca poate ar fi mai indicat sistemul de notare cu stele, de la 1 la 5:
    - 1 stea: sux.
    - 2 stele: numai pentru pasionatii genului si in lipsa de altceva.
    - 3 stele: film bun, merita vazut macar o data.
    - 4 stele: film f. bun, trebuie vizionat obligatoriu.
    - 5 stele: capodopera (asa spune critica de specialitate). Premii la festivalurile internationale. It's a must pentru orice colectionar.
    Ce ziceti?
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

Propun ca fiecare să facă doar o descriere a filmului, fără a da nici o notă. Nu cred că suntem cu toții capabili să oferim o notă obiectivă unui film. Eu, cel puțin, nu mă simt în stare, de aceea nu voi acorda note.

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Totusi daca de ex. TU acorzi 4 stele unui film, eu te asigur ca personal il vizionez. Of... Nu stiu insa daca si reciproca e valabila?

Late edit: si totusi ce se intelege prin "film bun" si...

Quark, înmulțește notele alea cu 2, scoate cuvântul stele și obții sistemul meu de notare.
    848/950

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Si dupa aia imultesc cu "e" la puterea radical din pi si incep sa pricep. Ideea e ca niciodata nu o sa inteleg unele diferente (subtile de altfel) care te-au determinat sa acorzi unui film nota 7.5, altuia 7 si altuia 8.

1984 - nota ar fi subiectivă, descrierea ar fi incompletă.

Avem IMDB pentru sistemul de notare...mie mi se pare destul de corect. Aș prefera sa văd o descriere a filmului ca să știu la ce să mă aștept.

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar
    Pe mine mă interesează părerile personale ale celor de aici, însă aș aprecia dacă, în cazul fiecărui film, ar pune un link spre IMDB, pentru detalii suplimentare.

In altă ordine de idei am văzut ieri câteva filme (a se nota faptul că îmi plac SF-urile):

Van Helsing - o tonă de efecte speciale, poveste să zicem decentă, aș zice că merită văzut o dată. Ca o notă personală - povestea nu e chiar așa tragică deși se putea mult mai bine, Kate Beckingsale arată excelent, iar pe Hugh Jackman l-am simpatizat incă din X-Men, deoarece sunt fan Wolverine

My Boss's Daughter - din categoria "silly comedy", genul de comedie în care se întâmplă numai lucruri ridicole și improbabile, cam pierdere de timp. Nu-l recomand...

Spiderman 2 - mai multă acțiune decât în Spiderman 1, acting decent, merită văzut o dată. În principiu dacă nu v-a plăcut subiectul primului film nu vă uitați nici la acesta, dar dacă nu v-a plăcut primul pentru lipsa de acțiune, al doilea are destulă.

A Beautiful Mind - își merită pe deplin nota de pe IMDB, un film excelent care te pune pe gânduri. Acting superb din partea tuturor actorilor, mi-a schimbat părerea despre Russel Crowe (nu mi-a plăcut Gladiator, so sue me ). Merită văzut de cel puțin 2 ori

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar
    Cold Mountain - un film foarte frumos, filmat în România. Toți cei 3 actori principali sunt deosebiți, dar Renée e extraordinară. Merită văzut, dacă vă plac filmele despre dragostea care învinge orice barieră.

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Originally posted by SCViper
    Avem IMDB pentru sistemul de notare...mie mi se pare destul de corect. Aș prefera sa văd o descriere a filmului ca să știu la ce să mă aștept.
    Nota de pe IMDB este rezultatul votului vizitatorilor, nicidecum nu reflecta parerea criticilor de film. Iar descrierea filmului o gasesti bineinteles tot pe IMDB. Asadar?

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar
    Dacă vrei critici, ai la dispoziție www.rottentomatoes.com.

Sau dacă vreți să vă faceți nervi în legătură cu filmele preferate încercați aici

1984 - Într-o lume totalitară guvernată de către partid și de figura mesianică a liderului său, Fratele cel Mare, doi oameni încearcă să se iubească, încălcând astfel toate legile Soceng-ului și comițând cea mai gravă dintre toate crimele și anume Crimăgânditul. Roluri de excepție ale lui John Hurt pe care l-ați mai întâlnit în rolul naratorului din Dogville și Richard Burton.
    Pentru restul poveștii, citiți cartea !

Tomb Raider 2: The Cradle of Life
    Film bun de relaxare și pierdut vremea, nimic care să te impresioneze (afară de Angelina Jolie ).

Queen of the Damned
    Film de duzină, merită văzut doar dacă chiar n-ai altceva în schimb, cu puțin efort merge... Despre viața de vampir.

Fool Proof
    Interesant, cu final neașteptat dar realizarea putea fi mai bună. Un grup de hoți e racolat de un hoț profesionist, cu care se află permanent în conflict.

Miau 2.0 for Windows
    Pisoi's Avatar
    Paycheck - un SF de acțiune cu un scenariu interesant. Un film de John Woo care chiar mi-a plăcut.

Pay It Forward - acum l-am văzut a doua oară. Un film foarte cald, bazat pe o idee generoasă, cu un Haley Joel Osment extraordinar de talentat.

ceva cu Austin Powers...am rezistat doar 15 minute....penibil. Ori am imbatranit eu, ori chiar e penibil filmul. Si chiar imi plac comediile/parodiile.
    You carbon-based life forms are so fragile, allow me to demonstrate...

The butterfly effect - bun, deosebit. L-am recomandat cu atita caldura la colegi ca i-am facut sa il vada si nu au regretat.

Spiderman 2 - nu stiam ca in folclorul american Spiderman e retardat, ca nu m-as mai fi uitat la film. E de-a dreptul penibil, un super-erou idiot fara sa fie film despre idioti.

Troy - efecte speciale uneori groaznice (flota de invazie parca e desenata de un pusti de gradinita), realitatea deformata enorm (au inmultit totul cu 100, si la dimensiunile armatelor si marimea cetatii Troia), zeii au disparut in neant, schilodind povestea, moartea stupida a lui Achile (e vizibil ca "trebuie sa moara, ca asa scrie in scenariu"; fata de restul filmului in acea scena Ahile brusc devine idiot dpdv militar). Un film care putea mult si da putin, nu merita vazut daca v-a placut Iliada.

Love actually - mi-a placut mult, mai ales umorul englezesc care apare uneori.

Tais toi - o comedie frantuzeasca buna, placuta si neplacuta (mi-am dat seama ca incep sa uit limba )

2001 - A space odyssey - un film ciudat la care nu am inteles nimic din ultimele ~20 minute (dupa dezactivarea lui HAL). Dupa muzica ciudata, stridenta si deseori enervanta am recunoscut regizorul (Kubrick), decorurile parca anticipau A Clockwork Orange (sau sunt oricum la fel de ciudate), iar delirul colorat de la sfirsit si sensul ultimelor scene depasesc cu mult IQ-ul meu in scadere
    unreasonable

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    "... muzica ciudata, stridenta si deseori enervanta...":

- Atmospheres (Gyorgi Ligeti) - Sudwesfunk Orchestra;
    - Also Sprach Zarathustra (Richard Strauss) - Vienna Philharmonic Orchestra;
    - Requiem for Soprano, Mezzo Soprano, Two Mixed Choirs & Orchestra (Gyorgi Ligeti) - Bavarian Radio Symphony Orchestra;
    - Blue Danube (Johann Strauss) - Berlin Philharmonic Orchestra;
    - Lux Aeterna (Gyorgi Ligeti) - Stuttgart Schola Cantorum;
    - Gayane Ballet Suite (Aram Khachaturian) - Leningrad Philharmonic Orchestra;
    - Adventures (Gyorgi Ligeti) - Internationale Musikinstitut Darmstardt.

Iar despre "...delirul colorat de la sfirsit..." prefer sa citez din clasici:

"E steaua cea rea, e steaua cea gri,
    E steaua cea verde
    Marele A si marele I
    ..."

Nichita Stanescu - "Printul cazând de pe cal".

+ Reply to Thread