Io's clei la Linux. Am un calculator pe post de router intre reteaua mea interna si reteaua CNAS (are CentOS pe el daca ajuta la ceva) si a fost configurat la Bucuresti.
Ieri am plecat voios acasa si azi dimineata e haos cu minunatia de aplicatie SIUI.
Pe ecranul routerului din cind in cind defileaza voios un mesaj care incepe cu
Badness in local_bh_enable at kernel softirq.c:141
urmat de citeva linii care incep cu cifre si urmate de un fel de descriere. Ceva de genul
[<c0129b05>] local_bh_enable+034/0x51
[<d8515b3f>] destroy_conntrack+0x93/0xc1 [ip_conntrack]
N-am apucat sa le scriu pe toate ca apare alta serie care le impinge pe astea in afara ecranului.
Rezultatul acelui mesaj de pe ecran se traduce in pierderea conexiunii cu routerul pentru o secunda-doua sau in cel mai fericit caz un ping cu timp de raspuns de 3000ms. Ceva de genul pozei din atasament (primele 2 de sus sunt serverele din reteaua CNAS si care sunt dupa router, pe al doilea rind e routerul si celelalte 3 sunt calculatoare din reteaua mea care intra in router).
Ping-ul in calculatoarele din reteaua mea este impecabil, no packet loss si average response time 0ms. Problema apare cind se trece prin router spre aplicatia CNAS.
So, vreo minte luminata care haleste Linux pe piine imi poate spune despre ce este vorba? Ca in aceste conditii nu se poate lucra la ghisee sau in birouri si primul care e luat la suturi sunt eu.
E posibil sa se fi busit placa de retea in care intra reteaua mea?
Am dat reset la router, am dat reset la switch-uri, toate beculetele sunt verzi si clipocesc fericite la switch-uri, la router si pe magaoaia de Alpha server, deci ochiometric nu sesizez nicio anomalie.
Multam' in avans.
LE: In caz ca vreti sa vedeti cum arata magaoaia de Alpha server e in a doua poza.

Reply With Quote

E o setare acolo și comanda cu "cat" îți zice cît e, iar cea cu "echo" o face mai mare.

Orice switch modern cu management știe să trimită (copieze) tot traficul pe un port ales de admin.