+ Reply to Thread
Page 10 of 10 FirstFirst ... 6 7 8 9 10
Results 361 to 398 of 398

Thread: Camere foto digitale

Quote Originally Posted by bausto View Post
    Probabil ca la capatul tele nu face poze picture perfect
    De fapt probabil ca la capatul tele face poze cele mai bine, iar cel mai prost pe la mijloc.

Cred ca lumea nu prea a inteles (cel putin aramdune sigur n-a inteles) ce vreau eu. Nu-mi trebe dSLR, pentru ca desi sunt destul de interesat de fotografie, nu-s foarte pasionat si nici foarte bogat sa cheltui carutze de bani pe body-uri, lentile, filtre, blitzuri, etc. pe care le-as folosi o data la doua saptamani sau mai rar. Nu-mi trebe calitate de National Geographic, da nici de telefon mobil. M-am obisnuit cu Canonu, am vazut ultimul model al lor in clasa asta si v-am intrebat. Normal ca o sa astept review-uri si oricum, camera apare in Decembrie, deci am vreme de cujetat.
    “My story is not a pleasant one, it is neither sweet nor harmonious, as invented stories are; it has the taste of nonsense and chaos, of madness and dreams, like the lives of all the men who stop deceiving themselves.” - Hesse

N-ai bani de dSLR (entry level D40 ieftin si bun) dar ai bani de dat pe ala?

D40 ala face filme HD?
    “My story is not a pleasant one, it is neither sweet nor harmonious, as invented stories are; it has the taste of nonsense and chaos, of madness and dreams, like the lives of all the men who stop deceiving themselves.” - Hesse

Samsung NV24 HD? Wide angle în compactă, HD, sticlăraie Schneider-Kreuznach stil Kodak and other nice stuff?

Quote Originally Posted by aramdune View Post
    N-ai bani de dSLR (entry level D40 ieftin si bun) dar ai bani de dat pe ala?
    Stii ca un obiectiv bun oricum te va costa si vei ajunge sa ai nevoie de mai multe chiar. Si sa iei un D40 si o sticla de 2 lei ca sa nu depasesti bugetul nu e in nici un fel o investitie buna. "Am dSLR frate".
    Eu as prefera o compacta buna decat un kit dSLR prost (prost adica ori body slab, ori sticla, ori amandoua). Macar compacta aia de 2000lei e all-in-one si usor de folosit. Nu stai cu ochiul in vizor, nu schimbi obiective, nu iti prinzi urechile in setari care nu te preocupa sub nici o forma, mai faci un filmulet...
    She wore blue velvet

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Nu vezi ce pozezi noaptea (evf sux), nu focalizezi manual cand ai nevoie, ciuciu wide, tot ce e peste ISO400 e tot ISO400 dar cu zgomot adaugat, ai fringing pe viata, etc... Sunt si dezavantaje.
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

Hai ca cine isi ia compacta nu da doi bani pe focusul manual (pe care il faci, pana la urma, doar ca nu cu inel). Nu mai spun ca daca ies in strada si intreb lumea ce e ala fringing poate imi si iau bataie . Iar ISO 800 iese uneori galagios si pe dSLR-uri (in functie de ce model vorbim).
    Din punctul asta de vedere, pentru un amator, dezavantajele aduse de compacta sunt la fel de insignifiante precum avantajele aduse de dSLR.

Acum orice are avantaje si dezavantaje. Dar din moment ce e un aparat adresat amatorilor si avantajele aduse se adreseaza strict amatorilor (adica nu pasionatilor). Iar ca pret cu siguranta iesi mai ieftin decat cu un dSLR care sa iti aduca acele avantaje amatoricesti...
    She wore blue velvet

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Nu-mi spune mie ca faci focus manual la S1 ca am asa ceva. Da? Si sa nu-ti treaca prin cap sa pozezi frunzis cu cer in spate ca o sa zici ca ti s-a defectat aparatul.

LE: fringing. Mult mov, pentru ca meritam.

Nu am idee de S1. Vorbeam de el?
    Bun, frunze pe cer => fringing. Acum eu mai repede fac infarct cand vad preturi la obiective decat poze cu fringing. Pana la urma sunt amator, vreau comoditate nu perfectiune foto.

In fine, eu aici fac cioc degeaba. Nu mi-as lua o astfel de camera dar nici nu mi se pare ok sa o desconsideri din start pentru ca nu ti se adreseaza. Unii dau 200k E pe o masina care nu cara mult, nu e prea confortabila, nu e economicoasa, e scumpa cu spume, etc. Dar nimeni nu desconsidera din start un Ferrari .

L.E. Stiu ce e fringing, nu planuiesc sa imi iau compacta. Planuiesc ceva cu 2 cifre de la Canon .
    She wore blue velvet

Alo, a venit toamna, frunzele au asfalt în fundal, nu cer De Samsung-ul ăla tot n-ați zis nimic.

questionable intruder
    hulubei's Avatar
    Singura problema e pretul, 2000 de lei este aberant de mult in 2008-2009. Mai ales ca singurele imbunatatiri de precedent sunt doar pe hartie si in pliantele de vanzare.
    HD? Daca vrei sa filmezi, iti iei camera video sa ai calitate de HD practic nu doar teoretic iar daca vrei doar clipuri, nu ai nevoie de un HD.
    Zoom mare? Exista 18-250mm pe dSLR. Nu trebuie sa schimbi si e decent. Daca 20x de la sapuniera nu te deranjeaza, cu siguranta nu te va deranja un zoom slabut de dSLR. Atentie, nu marsez pe dSLR. De fapt daca trebuie sapun, sapun sa fie dar sa fie maxim 10x si sa inceapa din wide. In mod clar utilitatea capatului tele al unui 20x va si sub 1% (atunci cand reusesti cu adevarat sa nimeresti o poza nemiscata).
    Iar daca musai HD, cred ca ce a zis puterfixer e ideal, pretul nu-l stiu dar daca nu trece de 1200 lei sa zicem, ar fi o ceva de luat in calcul pentru un lenes.
    Да или нет?

Eu sunt fan compacte pentru everyday use, în familie și excursii - scoți poze excelente pe Auto fără nici un efort. Point and shoot pur, într-un gadget compact, ieftin și ușor. Iar dacă e vorba de săpuniere, regele e Canon.

Dar, căutând pentru un prieten modelele noi ca să-i fac o recomandare, m-am gândit ce caracteristici i-ar ușura viața și l-ar ajuta (poate inconștient) să facă poze mai reușite în majoritatea situațiilor. Concluzia mea a fost că un wide angle este mult, mult mai folositor decât un zoom foarte puternic. Criteriul doi, catalogat ca „nice to have”, a fost un obiectiv foarte luminos care să ajute în condițiile de iluminare slabă, deci un f/2.8 ar fi excelent.

Îmi amintesc pozele de la aniversări, cu tot familionul în jurul mesei, și pozarul chinuindu-se din colțul camerei să-i înghesuie pe toți în cadru, sau de pozele din excursii în care ții aparatul în mâini și mergi cu spatele 20 de metri ca să-ți intre și turla catedralei în imagine. Zoom peste 4-5x? Extrem, extrem de rar, că nu ești paparaț și de la un punct încolo nici mama IS-ului nu previne imaginea mișcată.

Așa că, uitându-mă după săpuniere cu wide angle, am descoperit cu surprindere că-s doar câteva modele Canon ce coboară până la 28mm, iar la 24mm am găsit doar 3 sau 4 modele pe piață. Singurul mai user-friendly a fost acest Samsung; în listă mai era o compactă Ricoh cu focală fixă wide și senzor + procesare de dSLR, clar aparat de nișă, și încă unul ce nu mi-l amintesc.

M-aș duce la showroom-ul eMag doar ca să fac niște cadre cu modelul expus (dacă există) pe un card de-al meu, și apoi să le analizez un pic acasă. Și soră-mea vrea să-și schimbe săpuniera, așa că un test de calitate a senzorului Samsung ar fi edificator pentru o recomandare.

Și care sunt modelele alea de Canon cu 28 și 24 mm? Dacă tot le știi, să nu mai căutăm și noi încă o dată
    unreasonable

Canon SX10 IS - 35mm equivalent: 28-560mm - senzor 1/2.3” CCD
    Canon SX1 IS - 35mm equivalent: 28-560mm (4:3 aspect ratio) / 29-580mm (16:9 aspect ratio) - senzor 1/2.3” Canon CMOS
    Canon G10 - 35mm equivalent: 28-140mm - senzor 1/1.7” CCD

De 24 (echivalent) n-am găsit la Canon, doar de la 28 în sus; majoritatea încep de la 36-38.

Pentru 28mm: Canon PowerShot SD870 IS, SD880 IS (SD = Digital Elph); Casio Exilim EX-Z150 (mai multe modele în seria Exilim); Nikon Coolpix S610, S710; Olympus Stylus 1030 SW; Panasonic Lumix DMC-FX55, DMC-FX37K (chiar 25mm, dar e Panny ); Pentax Optio W60; Ricoh R10; probabil și altele care le-am sărit (Sony, de exemplu, sau Kodak).

Eu am niște historical issues cu Panny, așa că în loc să critic nemotivat mai bine las pe alții să se pronunțe.

Ok, mersi de sfaturi. O sa astept sa vad ceva review-uri si niste poze. (in afara de alea 2 de pe site de la Canon )

PS. Mie mi-a placut mult S1-le. Cu toate minusurile lui, o mers excelent timp de 5 ani in toate conditiile (inclusiv scapat in zapada si tinut la -20 de grade, sau 40 de grade si umiditate 90%), o facut poze faine si mi-i drag. Si ca sa nu-l arunc intr-un dulap si sa-l uit acolo, ma gandesc daca sa nu dau 100 de euro pe un underwater kit, pentru acele foarte rare ocazii cand ma duc la snorkeling / scuba.

Noh bun, 8 luni mai târziu...

Se pare că nu-și merită banii SX1-le așa că probabil îl voi lua pe frate-su, mai ieftinul SX10. Pot trăi fără RAW si HD movies. 1400 de lei aici la noi sau 1100 in Sualezia mi se pare un preț bun pentru ce oferă.

PS pt Quark: Vorba bancului, puțin mov nu strică în viață.

As dori o recomandare de compacta la 1200 lei. Initial am vrut Panasonic Lumix FZ50. Acum m-am reorientat spre Panasonic Lumix FZ28, desi imi doream foarte tare inele de zoom si focus. Ar mai fi Nikon CoolPix P90, dar am vazut un review cu fratele mai mare P100 si nu-s multumit, asa ca ma tem sa nu fie si ala micu' la fel.

Pareri?

Eu am luat recent un Canon Ixus 120 IS, până acum sunt foarte mulțumit. Am dat doar 750 RON și la 2 săptămâni după comandă scăzuse sub 700 RON, dar prin magazinele uzuale e cam 1200 RON, fix în target.
    unreasonable

Nu vreau sapuniera. Vreau semiDSLR. Ce expresie.

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    "Semi-dSLR" se numeste bridge. De ce nu dSLR secondhand?

Stiam acest lucru. Nu vreau dslr sh pentru ca nu cunosc personal pe nimeni care sa aiba de vanzare, iar cumparaturi de pe internet nu fac decat la obiecte noi din magazin. Daca nu cunosc acea persoana si nu stiu cum s-a comportat cu obiectul, nu risc.

Bagă un ochi pe comunitățile gen FotoTarget, unde lumea e mai mult „în familie” decât la piață și poți acorda mai multă încredere vânzătorilor.

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Pai ca sa poata posta acolo e nevoie sa treaca de candidatura, care...

Wizzard
    miahi's Avatar
    Haide măi, până și noi am trecut. Sau... nu mai îmi aduc aminte clar. Berea asta...
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

Nu-ți lua DSLR. O să te bagi la cheltuieli mari de tot. Un bridge este arhisuficient. La SDLR o să vrei și aia și ailaltă și nu te mai oprești
    Bye, y'all!

Sa-nteleg ca e un drog. Uuu, suna periculos. Cred ca raman la FZ28 nou.

Exact de-aia am preferat să rămân la bridge. Îmi acoperă orice nevoi (și tari, și moi! )
    Bye, y'all!

Aparatul meu vechi (Kodak DX7590) s-a ales cu lentila zgariata dupa ce a fost plimbat de parinti in excursie (asta dupa ce a cazut de pe moto din mers, dar atunci doar s-a crapat carcasa, deci nu se pune ).
    Asadar, caut aparat foto de 600 - 1000 RON, preferabil nou.

Cerinte obligatorii:
    - imagine f. buna!
    - sa filmeze 640x480@30fps cu sunet fara limita de timp
    - controale manuale usor accesibile (adica direct din butoane, nu prin sub-sub-meniuri) si ergonomice (adica prefer rotita, nu butonul)
    - zoom optic 8x dar si imagine panoramica cat mai wide posibila
    - macro pana la 5 cm distanta
    - stocare pe card SD (SDHC nu este necesar)
    - sa intre intr-un buzunar mai maricel

Preferinte in ordinea importantei:
    - JPEG "Fine" sa insemne compresie JPEG peste 9, preferabil 10 (sau RAW/TIFF disponibil)
    - lentile de calitate, adica fara aberatii cromatice pe la margini
    - imagine sharp, adica atat de sharp incat sa trebuiasca anti-aliasing la zoom 100%
    - zgomot redus la ISO 400, dar nu datorita procesorului de imagine
    - culori faine ca la Kodak, nu spalacite ca la Fujifilm
    - rapida
    - white balance manual (nu doar preset-uri)
    - expunere macar pana la 12s
    - focus manual
    - burst cu 2 fps fara limita de frame-uri
    - baterii AA, nu acumulator proprietar
    - mod "auto" capabil (o mai dau si parintilor din cand in cand)

Nu ma intereseaza daca are sau n-are:
    - zoom digital
    - face detection
    - USB, video-out, Pict-Bridge, etc.
    - editare on-camera si orice alt bloatware
    - stabilizarea imaginii
    - peste 8 megapixeli

De evitat:
    - sapunierele si aparatele cu bling-bling
    - camerele fragile sau care se strica repede

LE
    Am studiat oferta si mi-au atras atentia urmatoarele, in ordine:
    - Fujifilm FinePix S2000HD
    - Canon PowerShot SX100 IS
    - Panasonic Lumix DMC-FZ8

Pareri?
    Last edited by Marius '95; 20-05-2010 at 21:03.
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

Canon S5 IS se încadrează la cam tot ce vrei tu acolo.
    Se pare că e EOL totuși. Poate mai găsești prin diverse locuri, dacă ai noroc.
    Strict din lista ta, prima preferință (a mea) ar fi Canon-ul, a doua Panasonic-ul, a treia Fuji-ul.
    Bye, y'all!

Wizzard
    miahi's Avatar
    Cel mai simplu mod de a decide e să cauți exemple de poze pe net la rezoluție full. Așa poți compara cât de cât și calitatea senzorului, și calitatea obiectivului. Oricum, până la "imagine sharp, adica atat de sharp incat sa trebuiasca anti-aliasing la zoom 100%" si "lentile de calitate, adica fara aberatii cromatice pe la margini" e distanță destul de mare, poate un Canon G9 second hand să fie mai aproape de ce vrei tu.
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

Ai niste motive anume pentru alegerile tale sau sunt doar impresii?
    Mie-mi pare ca S5 e mai slab decat oricare din celelalte 3. In ce priveste S2000HD s-ar putea sa ai dreptate. M-am mai uitat la imagini de pe net si, intr-adevar, cele facute in conditii dificile (gen frunze cu cerul pe fundal) par slabe calitativ. Am pus-o pe primul loc fiindca face fotografii de 3 MP la 33 fps! Adica mai mult decat 2x rezolutia HD! (Asta in speranta ca user-ul respectiv n-a mintit si n-a omis nici o virgula.)
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

Quote Originally Posted by Marius '95 View Post
    Ai niste motive anume pentru alegerile tale sau sunt doar impresii?
    Mie-mi pare ca S5 e mai slab decat oricare din celelalte 3.
    Proud owner de S5 IS, 5000+ poze făcute. Inegalabilă în cazul supermacro în gama ei de preț. Modul Auto nu e chiar top-of-the-line, dar filmarea, de exemplu, e mai mult decât mulțumitoare. Un minus ar fi faptul că filmarea hi-quality papă repede spațiul pe SD (cam 90 de minute papă 8 GB).
    Mă rog, eu am recomandat, treaba ta ce-ți iei
    Bye, y'all!

In caz ca intreseaza pe cineva am un Panasonic FZ 20 Silver pe care l-as da, pt ca stă degeaba de prea mult timp. Am să postez amănunte in sectiunea de publicitate.

+ Reply to Thread