Eu n-am fost atras de nici un film din seria Batman. Mi se par toate niște tâmpenii. Bine că aparțin unei minorități (bine pentru ei, ovcorz.)
Eu n-am fost atras de nici un film din seria Batman. Mi se par toate niște tâmpenii. Bine că aparțin unei minorități (bine pentru ei, ovcorz.)
Hard Candy. Thriller interesant, actrita din rolul principal a mai avut un rol misto in Juno, alt film care merita vizionat.
Vazui si eu aseara Betmen partea tz-shpe, a.k.a. Darc Cnait - m-a surprins in mod placut, ma asteptam sa fie mult mai prost. Nota de pe IMDb este mult exagerata, insa nu este nicidecum un film mediocru precum altele din serie, exceleaza prin jocul actorilor (RIP Heath Ledger) si are o poveste un pic mai inchegata....
Un pesimist este de fapt un optimist bine informat...
Battlestar Galactica e probabil cea mai tare chestie din istoria televiziunii.M-am convins că merită urmărit încă de la primul episod, 33, deși la vremea respectivă nu înțelesesem mai nimic din el. Pare să aibă tot ceea ce lipsește (dpmdv) la SGA (nici nu știu de ce fac comparația asta, BSG fiind cam la fel de SF pe cît e documentar din cauza camerei hand-held): ton întunecat, imprevizibilitate, continuitate, personaje multidimensionale, viciate (că e băutură, că e egoism extrem, că e altceva), efecte excelente, coloană sonoră... deosebită, etc. Episoadele mai slabe și clișeele flagrante se pot număra pe degete. (Spun flagrante pentru că nu știu cine are pretenția să vadă în 2008 ceva ce nu s-a făcut pînă acum.) Încă un plus pentru felul în care reușește să capteze atenția cu fiecare final de sezon (deși m-au cam speriat cu sezonul 3, cînd am văzut ce-au făcut cu un anume personaj blond - și nu mă refer la tipa care vorbește doar cu dinții strînși
; probabil dacă o lăsau așa, pierdeau juma' de audiență). Acuma singura parte nașpa e că 4.11 apare în 2009.
Definitely de văzut, dar nu ca SF pentru că veți fi dezamăgiți. 9.5/10.
Only the mediocre are always at their best. (Jean Giraudoux)
Vazut Hard Candy aseara. Placut, te tine incordat pe tot parcursul si surprinde cu fiecare faza. La final m-a dezamagit putin (devenit mult prea neverosimil), dar in rest fu foarte ... visceral. La un mom dat mi s-a facut rau fizic, ghiciti la ce moment(nu, nu are nimic de gore sau in genu asta, e totul psihologic).
Ca un oarecare fan Adam Sandler (e mult spun fan, dar actorul mi-e atât de familiar încât mi-e drag să-l văd în diverse roluri), am văzut în ultimele zile I Now Pronounce You Chuck & Larry - comedie mediocră, merită un 6/10 cu indulgență, și You Don't Mess with the Zohan, care este de un "![]()
![]()
![]()
![]()
" extrem. Mă rog, pentru amatorii de comedii realmente stupide; i-am dat 9/10.
În altă ordine de idei, puteți să-mi spuneți cum vreți, dar am savurat telenovela soap-operistă Only Love, difuzată de curând pe Hallmark. Savurat, de asemenea, și rolul Marisei Tomei (Anger Management, Happy Accidents etc) - prezență deosebit de plăcută în orice film. Din păcate, nu există în versiune DVD și nicidecum disponibilă pe undeva în format digital. E semnată de Erich Segal, același care a scris Love Story; chiar și povestea seamănă destul de mult, însă este substanțial mai complexă. În fine, e bun de văzut într-o seară cu partenera sau în singurătate de către cei heartbroken.![]()
În Sleepwalking am remarcat-o pe Charlize Theron, primul rol în care o văd după grotescul Monster. E o dramă „realistă”, tipic americană, presărată cu mici elemente care au picat ca nuca-n perete. Per total, merită un vag 7/10, cu toate că finalul a fost dezamăgitor, cu o pseudo-morală pe care presupun că trebuia să fiu fermier texan îndobitocit și votant al lui Bush ca să o gust (nocountryforoldmen-ish).
Am urmărit apoi, cu ochii terifiați de somn, Felon. Rar mi-a fost să văd un film mai deprimant, care uneori simțeam că-mi provoacă un soi de rău fizic. Asta nu-i scade cu nimic din valoare, i-aș da un 8.5/10 dacă IMDb ar permite voturile fracționare. Inspirat clar din The Shawshank Redemption, doar că nu se apropie de valoarea inestimabilă a acestuia din urmă. La modul în care s-a desfășurat, mă așteptam la un filnal cât se poate de diferit (mai mult nu zic, că o dau în spoilere).
Felon vazut si io da' am uitat sa pontez aici. Film super, chiar aveam nevoie de un asa film.
De acord cu ce zici de final, acolo i-am blestemat si eu pe scenaristii americani.![]()
If it ain't broke... fix it until it is.
M-am uitat si eu la Felon. Simplu, bine facut, to the point (desi, intr-adevar, nu tinteste la profunzimea/subtilitatea Redemptionului).
Destul de interesant Sleuth (2007).
Cu Michael Caine si Jude Law in distributie, se pare ca ar merita vazuta si varianta din 1972 in care Michael Caine joaca rolul (Milo) pe care il preia Jude Law in 2007.![]()
Am început să apelez la filme de duzină, ceea ce nu prea-mi place, tre' să schimb foaia. Ultimele văzute sunt Trapped, un film mult prea clasic cu răpire de copii și happy-end american, urmat de Where the Truth Lies, o poveste încâlcită, din care m-am prins despre ce e vorba pe la jumătate, dar spre final a devenit interesant; mi-am încheiat noaptea cu Sea of Love, un clasic din 1989 cu Al Pacino, film pe alocuri amuzant, dar care nu m-a izbit prin acea sclipire pe care o aștept de la orice film cu adevărat bun.
Vezi-l pe asta: Be with You. Cam greu de gasit, dar te descurci tu...![]()
I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle
Paul Newman, pe moarte.Actorul în vârstă de 83 de ani a terminat ședințele de chimioterapie prescrise pentru cancerul pulmonar de care suferă, însă medicii i-au spus că mai are de trăit numai câteva săptămâni.
A fost sau n-a fost - un film destul de trist care m-a impresionat foarte mult.
PS: In legatura cu subiectul filmului, la mine, in Bacau, una dintre cele mai credibile institutii romanesti (adica Armata Romana) se ocupa cu trasul in luna, cu tunul, in timpul revolutiei. Nu glumesc. Mda.
Stercus accidit
You Don't Mess with the Zohan... Tocmai bun in caz ca esti prins in lift peste weekend si nu ai altceva mai bun de facut.
Hancock a fost destul de distractiv, dar actiunea s-a consumat cam rapid. Parca mai era loc de ceva acolo. Cam acelasi lucru pot sa il spun si despre Felon. Dupa recenziile de aici ma asteptam la ceva care sa se apropie mai mult de Inchisoarea Ingerilor. Iar finalul strica si mai rau impresia. Este totusi un film care merita vazut.
She wore blue velvet
M-am apucat de Lost; Sunt la 2pisodul 30 și parcă din seria a doua o dau în bălării, acțiunea e din ce în ce mai aiurea... Adică (spoilers, în caz că mai contează) Boone moare când pică 10 metri cu o epavă de avion într-o râpă, dar ditamai Boeing-ul (sau ce drac o fi fost) pică de la 10 Km altitudine și scapă f'o 100 de oameni? Oh, come on!
Mă rog, mai sunt multe neportiviri; gagica aia blondă dă să nască de vreo 10 episoade, naște un copil de 3 luni cel puțin (l-o fi ținut înăuntru, habar n-am), și pe lângă asta rătăcește prin junglă vreo 2 săptămâni și nu-și aduce aminte nimic, dar la final e în regulă. În junglă hainele putrezesc în 2-3 săptămâni, dar naufragiații ăștia sunt mereu proaspeți și cu o căruță de țoale ca lumea la dispoziție. Nice. Etc., etc.
Bye, y'all!
Sunt haine de fibre sintetice, nu putrezesc ca nu le mananca nici un viermishor.![]()
How I wish, how I wish you were here. / We're just two lost souls / Swimming in a fish bowl, / Year after year,
Running over the same old ground. / What have we found? / The same old fears. / Wish you were here.
Pink Floyd - Wish You Were Here
Primul sezon e bun; al doilea e ok; de la al treilea, doar fanii Tînăr și neliniștit pot continua să se uite cu aceeași convingere. O să vezi că hainele și gagica aia blondă sunt nimic pe lîngă ce urmează. Ca aberații, vreau să zic. Probabil Frank Herbert își dă șuturi că nu s-a gîndit la așa ceva...![]()
Yeah well, Lost și Prison Break îndoaie limitele posibilului tot mai mult pe măsură ce evoluează, așa că am ajuns să mă uit la ele doar ca entertainment. Recomand să faci la fel. Dacă primul sezon din fiecare mă ținea cu sufletul la gură până la episodul următor, deja în sezonul patru sunt în bălării. La Lost, de exemplu, s-a dus naibii toată consecvența și închegarea; nu mai sunt mistere, nu mai apare secvența de numere cu noi semnificații, nu mai explorează insula... Bleh.
Star Trek TNG l-am văzut mai mult sau mai puțin consecvent când îl dădea Mironov la televizor. De-atunci am văzut seria Enterprise, care a stabilit o fundație bună. Însă Deep Space 9 și Voyager le-am tot amânat, din varii motive. Eh, acum m-am apucat de DS9, și mai am un episod până la terminarea primului sezon. E atât de telenovelă încât pot face altceva în timp ce-l ascult. Oricum mă enervez să mă și uit la el, că sunetul e decalat față de imagineDar... o să trec prin el în acest stil ca să pot face măcar „aha, mbene” la sfârșit și să refolosesc cei 300 GB.
Cred ca am vazut tot Star Trek. In afara de DS9 mi-au placut toate. Si le-am vazut la TV, deci am facut ceva sacrificii ca sa fiu pe faza si sa nu le ratez.
La Lost si Prison Break am rezisstat doar cate un sezon si 2-3 episoade din al doilea.
Hellboy II: The Golden Army (2008) - Nici mai bun, nici mai slab ca primul. Efecte mișto. Care încearcă să mă convingă că filmul e de fapt o alegorie cum că oamenii sunt intoleranți și au făcut mai mult rău decît bine pe Pămînt ia ban permanent.![]()
Filmul e de fapt o alegorie cum că oamenii sunt intoleranți și au făcut mai mult rău decât bine pe Pământ
Ontopic acum: Am fost curios cum se vede Independence Day în format HD. Am DVD-ul original, așa că am luat de pe net versiunea HD. Surpriză: are 2h 24m, în loc de 2h 40m (versiunea mea DVD). Acuma, nelămurire: de ce au fost tăiate 16 minute din el? Există mai multe versiuni ale aceluiași film? Părțile tăiate nu sunt esențiale pentru plot (filmul trăiește bine mersi și fără ele), dar odată ce le-ai văzut, filmul "mutilat" și se pare mai slab.
Bye, y'all!
Diferente de genul asta am vazut destul de des, in general intre versiunea data la cinema si cea de la TV. Mai rar pe PC/DVD. Nu le inteleg utilitatea totusi. La TV probabil ca trebuie sa se incadreze in grila, dar la DVD? Loc pe disc mai este.
Banuiesc ca ai auzit de "director's cut" etc ? Or fi alte considerente, dar in mod sigur tot in eficienta de un fel sau altul o dau.
Urăsc manipulările astea rudimentare de la cinematograf, TV sau chiar și firmele de distribuție DVD. De exemplu, boicotez din principiu orice film distribuit de Prooptiki România, pentru modul în care tranșează filmele ca să fie format 4:3 și alte chestii. De regulă mă uit la DVD extras cu la fel de mult interes ca și la filmul propriu-zis.
La TV sunt două chestii interesante. În primul rând, costul de licență pentru un film scade în timp de la lansarea unui film, așa că e extrem de rar ca un film să apară pe cablu la mai puțin de 1-2 ani de la apariția în cinematografe. Amintiți-vă cât de târziu s-au difuzat Titanic și trilogia Matrix, cât tam-tam s-a făcut pentru ele. HBO e un caz aparte, acolo plătești pentru filme. După 10 ani, un film sau un serial nu costă mai nimic, de-asta re-re-re-re-revedem pe ProTV toate expiratele anilor '80 și '90.
A doua chestie la TV este obligativitatea de încadrare în niște norme de parenting control; pentru violență și limbaj, fie se difuzează filmul la ore târzii, fie se bagă în prime time și scenele necorespunzătoare dispar ca prin minune. În această a doua variantă am văzut Basic Instinct pe cablu în SUA, și am râs de m-am crăcănat când am văzut cum se sare de discret peste orice scenă care să facă măcar aluzie la ceva sexy
On-topic: am văzut azi Don't mess with the Zohan, și m-am hlizit pe cinste. De obicei îl evit pe Adam Sandler cât pot, mi se pare un actor foarte limitat, plafonat în rolurile de nice guy și fără abilitatea reală de a însufleți un personaj. Eh, în filmul ăsta m-a surprins plăcut, dar cam degeaba că e o prostioară comică, nu un film cu greutate. Filmul nu e pentru oricine; trebuie o cunoaștere bunicică a unor stereotipuri americane pentru a savura glumele la adresa evreilor și arabilor, de la humusul omniprezent la magazinul de electronice și dezbaterile însuflețite privind echipele de baseball. Dar sunt destule scene pe care să le priceapă toată lumea.
Dacă vreți film ciopîrțit, încercați varianta proteve de Frăția Inelului, gîndită să se încadreze între reclame.Frăția Inelului care oricum era editat masiv de la peste trei ore jumate. I was like: but, but, but... aici se urcă Legolas pe troll! De ce mi-l arată pe hobbit-ul ăla al cărui nume nu-l rețin pentru că nu mă interesează?
![]()
My name is Laius Palincus Beridius, Gamer of all games from south to north, drinker of the wine legions, loyal servant to the true emperor, Beer. Owner of a wasted liver, moaner of an empty keg. And i will sober up, in this life or the next.
Probabil pentru ca nu au fost epuizate in zeci de alte filme pana acum. Cel putin pe tema asta. Dar mai mult de un ranjet si o hlizeala pe ici pe colo nu a stors. Poate te destinde un pic. Ocazional intinde coarda pre tare, adica trag de un banc pana iti pare rau ca ai ras initial la el
.
Ma mai uit o data, ca n-am vazut niciun pasaroi.Oricum, desi are potential, cred ca mai bine faceau Max Payne 3...
Un pesimist este de fapt un optimist bine informat...
Probabil ceva ingeroi.
Да или нет?
Das Experiment - foarte interesant.
Pe scurt este vorba de experimentul in care un grup de subiecti sunt impartiti in gardieni si prizonieri. Pe parcurs, experimentul o ia usurel pe aratura, natura umana facandu-si inca o data datoria.
Stercus accidit
Young People Fucking este excelent. Merita vizionat.
Да или нет?
Subscriu. Un film care merită vizionat.
Bye, y'all!
Placut si mie, dar luat mai mult ca comedioara, bun pt relax seara.
You Don't Mess with the Zohan (2008) - Well that was boring; exceptînd începutul, care e relativ mișto. Adam Sandler pare rămas undeva la nivel de liceu cu glumele.
Pana ieri seara, lista filmelor pe care le recomandam eu altora spre vizionare era scurta. Era ceva de genul "filmul in general nu e o forma de exprimare care sa zic ca e prea grozava, dar daca ar fi sa iti recomand niste filme, astea ar fi". Ca sa va dau un context, eu acum ma uit doar la filme din IMDb top 250 (si Dark Knight a schimbat ceva in top). Fac asta ca sa ma conving ca dupa ce vad cele 250 de filme pot sa nu mai vad nici un film. Ever.
"Dom'le, am vazut multe filme bune. Filmul in sine e o porcarie." (ideea mea)
Si astea erau filmele mele (ideea mea era perfect valabila, astea doar sunt mai bune ca filmele obisnuite).Lord of War (7.7 pe IMDb, Nicolas Cage, razboi, cruzime, cinism, inteligenta chiar), Private Parts (6.6, libertate de expresie, succes indiferent de greutati, umor), Scent of a woman (7.6, frumusetea vietii), La vita e bella (8.4, err, frumusetea vietii din nou; dar si o gentilete si un mod bland de a privi viata; un film frumos), Gattaca (7.7, iti poti invinge conditia; nu exista obstacole), A few good men (7.5 onoare mai presus de orice - acum nu pot sa zic ca imi place chiar atat de mult partea asta, dar e o scena memorabila cu John Nicholson si Tom Cruise), Sex and the City (7.3, serial - partea sociala, interactiunea, discutiile; riiight
).
Criteriul meu pentru filme? Nu ma impresioneaza in mod special nici efectele speciale din filme, nici jocul actorilor, uneori nici scenariul. Ideea in schimb vreau sa fie buna, si emotia transmisa sa fie puternica. E greu sa faci asta fara un joc al actorilor si scenariu, dar nu astea sunt esentiale.
Am dat lista de mai sus ca sa intelegeti un pic ce fel de filme "tipice" imi plac (sa imi faceti profilul). Recomandarea mea e alta.
Asa. Si a venit ziua de ieri.Un film la care am inceput sa ma uit recent, un film alb-negru din 1957. Un film de calitatea tehnologica a unor filme romanesti de peste 30 de ani, adica slaba.
Le Notti di Cabiria. Filmul asta mi-a cam distrus topul. Desigur, imi place filmul pentru emotii in primul rand. Altii zic ca actorii joaca bine. Eu zic ca e emotia. Am scris despre film pe blogul meu (in engleza, textul contine spoilers). Mi-e lene sa rescriu tot mesajul in romana, doar voiam sa va recomand un singur film. Lista de mai sus cade asa, departe, undeva pe locul VI (locurile II-V nu sunt ocupate). Pentru mine filmul ala e motiv sa te uiti la filme.
Asta e trailerul (mie nu-mi zice nimic de emotia filmului, poate doar ceva-ceva despre actorilor). Si asta e pagina IMDb (comentariile mi s-au parut Ok). Asta e mesajul in engleza scris aseara de mine pe blogul meu si asta e commentul meu in engleza pe IMDb de azi-dimineata (singurul meu comment, singurul meu vot al unui film).
Ca un paradox, in lista filmelor de mai sus e un singur film in Top 250, si ala tot italian: La vita e bella. Si amandoua filmele au luat Oscar pentru cel mai bun film strain.
Am scris mesajul asta ca am si io un film de recomandat.![]()
Citeste acum blogul meu despre eficienta! http://fiieficient.com
Am vazut aseara si Big Stan. O comedie bunicica. Uitandu-ma la el am realizat ca as fi apreciat mai mult Zohan daca aveam alta stare de spirit la acel moment. Au cam acelasi gen de umor, dar cel din Big Stan parca e mai pe gustul meu.
She wore blue velvet
The Fall - 8.9/10, cu "the first Romanian child to star in a international film".
Yep, mi-a placut. Poveste in poveste, interesanta idee, plus aia mica joaca OK.
If it ain't broke... fix it until it is.