+ Reply to Thread
Results 1 to 18 of 18

Thread: Placi de baza Sk. 1156/1366

She wore blue velvet

factorul uman
    L's Avatar
    Articolul ala e aproape la fel de interesant ca scobitul in nas. H55-urile sunt plictisitoare prin ce (nu) ofera fata de P55 iar H57 nici n-ar trebui sa existe ca upgrade la H55.
    IT Direct #3 techie

Nu poate sa fie interesant pentru toata lumea. In functie de nivelul de cunostinte al cititorului o sa para mai mult sau mai putin interesant. O sa incerc sa postez linkuri si pentru tine .
    She wore blue velvet

În schimb un articol despre scobitul în nas poate fi foarte util pentru ginecologi: procedura prezintă oarecare similitudini
    unreasonable

Quote Originally Posted by bausto View Post
    Nu poate sa fie interesant pentru toata lumea. In functie de nivelul de cunostinte al cititorului o sa para mai mult sau mai putin interesant. O sa incerc sa postez linkuri si pentru tine .
    Imo s-a referit la altceva. Mai nou văd o oarece similitudine în lansările de produse noi. Hype, prețuri mari, hype, rinse and repeat, iar prețurile nu prea scad. Unde acum 2 ani îți cumpărai ceva high end la 3/4 din preț după 3-4 luni de la lansare, acum văd că deja i7 face mai mult de 6 luni de la apariție dar prețurile n-au scăzut deloc.

Adaugă asta la o lansare de plăci de bază "noi" care nu oferă deloc features în plus, dar prețul e în continuare mare și-ți dă rezultatul. Ceea ce mă frustrează pe mine este faptul că nu se prea găsesc plăci de bază decente în zona 400-500 RON sk1366 (eu gândesc din perspectiva omului care și-a luat DFI Infinity în loc de LanParty ), ci doar în zona 800-900 (oarecum medii), în timp ce high end este pe la 1500RON+, ceea ce mi se pare un record absolut, doar Abit Fatal1ty mai erau la prețuri din astea aberante.
    Stop being bad.

Si totusi e o lansare noua. Daca vrei sa cumperi ceva nu poti sa te duci sa ceri in magazin un LanParty vechi de 3 ani asa ca e o idee buna sa citesti despre chestiile neinteresante care au aparut acum. Nu ignori o lansare doar pentru ca nu e suficient de interesanta cand e tot ce vei gasi pe piata un timp. Ar fi cam pustiu forumul atunci. Pe ce ma bazez cand ma duc acum in magazin daca nu pe produsele astea overrated? Daca vreau sa cumpar nu am de ales decat sa plec cu unul din ele asa ca I might as well get to know them.

Information is power. Iar information e spus generic pentru ca e la fel de important sa stii si ca noile placi sunt neinteresante fata de alea vechi. Stii sa astepti, sa zicem.

As pune un poll sa vedem cine vrea sa mai apara astfel de linkuri pe XF dar mi-e ca dupa ce se afla rezultatul nu mai sta nimeni sa-l stearga.
    She wore blue velvet

Quote Originally Posted by Neo View Post
    în timp ce high end este pe la 1500RON+, ceea ce mi se pare un record absolut, doar Abit Fatal1ty mai erau la prețuri din astea aberante.
    La banii ăștia cumperi un laptop întreg sau 2 computere ieftine, îi admir pe cumpărătorii unor asemenea produse și vreau să fie căpitanii noștri, sunteți de acord?
    unreasonable

Wizzard
    miahi's Avatar
    Da, să ne spună unde lucrează părinții .

În momentul ăsta 1156/1366 concurează doar între ele. Cel mai rapid procesor AMD (Phenom II x4 965BE, din câte știu) e kindof echivalent cu i5 750 atât la viteză cât și la preț, adică cel mult zona middle a acestor platforme, iar asta cu un TDP aproape dublu (140W vs 75W). Iar la plăci de bază, cât timp toate chipset-urile sunt făcute de Intel, nu prea ai ce concurență să faci, ca să scadă prețurile.
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

Eu foarte probabil voi spune "pas" la noile platforme pe socket LGA 1156/1366. Momentan LGA 775 ofera mai mult decat am eu nevoie si la preturi decente.

Choosing the Best H55/H57 Motherboard, Part 2

Probabil e la fel de plictisitor ca si prima parte dar asta e. Asta avem, cu asta defilam .
    She wore blue velvet

Quote Originally Posted by bausto View Post
    Daca vrei sa cumperi ceva nu poti sa te duci sa ceri in magazin un LanParty vechi de 3 ani asa ca e o idee buna sa citesti despre chestiile neinteresante care au aparut acum.
    Io când mi-am făcut computerul în decembrie 2007 m-am dus la Varz și i-am cerut DFI Infinity P965S, care deja era o placă veche. De ce nu aș face asta din nou? Vechi nu înseamnă că-i și prost.

Quote Originally Posted by AdrianB1
    La banii ăștia cumperi un laptop întreg sau 2 computere ieftine, îi admir pe cumpărătorii unor asemenea produse și vreau să fie căpitanii noștri, sunteți de acord?
    De care laptop sau computere ieftine iei cu 1500 RON? Poate doar platforme deja perimate moral sau la 1/2 din performanța 1156/1366.

Poate afirmațiile mele de mai sus par contradictorii, dar imo se completează una cu alta. Poate la un moment dat voi face upgrade, pentru că am nevoie de performanță și nu pot fi convins să plătesc o platformă LGA775 decât cel mult SH. Dacă e să iau nou, 1156/1366 clar.

Nu prea înțeleg care e problema totuși. Prețul unui computer medium - high end este tot pe la 1000EUR, cum a fost întotdeauna. Ce s-a schimbat?
    Stop being bad.

factorul uman
    L's Avatar
    Daca nu mai poti cere un LanParty vechi de 3 ani pentru ca nu se mai gaseste, in cazul asta da, e normal sa te informezi despre ce alte lucruri "inutile" au mai aparut. Dar in conditiile in care pentru H55 exista alternative dovedite "deja" (P55) sau "inca" (LGA775 ieftin, cu grafica integrata), nu prea ai cum sa negi plictiseala specifica unui articol despre niste produse inutile in contextul actual.
    IT Direct #3 techie

Da, prețurile la plăcile de bază au luat-o la deal... Am impresia că H55 vrea să se impună ca low budget în loc de G31, ghinionul lor că a venit criza și i-a prins cu grămezi de stocuri. Problema e că în condițiile actuale cureaua e strânsă, iar pe 1156 nu sunt (încă) procesoare pt low budget.
    Păcat de Infinity... era o serie foarte reușită.

Wizzard
    miahi's Avatar
    Părerea mea e că prețurile-s umflate sintetic pentru seriile astea, kindof platformă "premium". Din câte se vede, chipset-urile s-au simplificat față de vechile versiuni (mult mai multe chestii integrate în procesor), ce s-a complicat e layout-ul, din ce în ce mai multe conexiuni către procesor înseamnă și PCB în mai multe straturi și mai multe rebuturi, dar nu chiar în halul ăsta.
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

factorul uman
    L's Avatar
    Logic luand-o, singura componenta mai scumpa in cazul H55 vs Gxx este socket-ul, PCH-ul ar trebui sa fie mai ieftin decat vechea pereche NB + SB iar PCB-ul in ambele cazuri este in 4 straturi.
    IT Direct #3 techie

Ceea ce mă frustrează pe mine este faptul că nu se prea găsesc plăci de bază decente în zona 400-500 RON sk1366 (eu gândesc din perspectiva omului care și-a luat DFI Infinity în loc de LanParty ), ci doar în zona 800-900 (oarecum medii), în timp ce high end este pe la 1500RON+, ceea ce mi se pare un record absolut, doar Abit Fatal1ty mai erau la prețuri din astea aberante.

Nu prea înțeleg care e problema totuși. Prețul unui computer medium - high end este tot pe la 1000EUR, cum a fost întotdeauna. Ce s-a schimbat?
    Mi-am dat singur cu tesla-n neuron. După vreo 3-4 ore de calcule și chestii, până la urmă văd că bottom line este undeva aici:
    This shit is too expensive

Procesor + MB + RAM 1366 = 2500 RON minimum minimorum (i920 + 3x 2GB + MB)
    Procesor + MB + RAM 1156 = se poate pe la 1000 RON, dar ești stuck cu dual core (chiar, având în vedere că Nehalem este quad core nativ, practic dual cores gen i3 sunt i7 castrate sau dual core per-se? Ar fi posibil vreun pin mod oare? ), cu RAM value și cu placă de bază gen Biostar microATX.

Wtf is wrong with the market?

AMD este total necompetitiv, Phenom Black stuff quad este la preț de Intel dar la performanțe de LGA775, iar Intel profită și menține prețurile aberante.

/rant

P.S.: X58 oferă o grămadă de chestii cool, cum ar fi 6 sloturi de RAM, 8x SATA și o tonă de USB-uri (a dispărut IDE hooray). Nu înțeleg care e logica însă în diferențele obscene de preț dintre cele 3 MBs EVGA black de exemplu.

Diferențele de la:
    - P55LE la P55 - 1 slot PCIe 4x în plus, 2x SATA în plus, 150 RON;
    - P55 la P55 FTW - 2 sloturi PCIe 16x în plus (și posibilitatea de 3-way SLI) - ~200 RON.

Unde este logica? Practic e un slot + câteva trasee în plus la prețul unui chipset H55. Rofl.

/rant2
    Stop being bad.

Wizzard
    miahi's Avatar
    Chestiile cool ale X58 sunt cool și cam atât; cui îi trebuie acum pe un desktop 16 TB de stocare (nu tu, tu ai vrea, dar nu-ți trebuie), și 20 GB de RAM? Rezultatul se numește workstation, și parcă procesoarele pentru așa ceva se numeau Xeon, iar la alea mai pui o cârcă de bani chiar dacă sporul de performanță e neglijabil (60% în plus la preț pentru 2% performanță).

Stai puțin. Eu am zis că-i cool că are multe sloturi de RAM pentru că upgrade e comod și ieftin - iei 3x1GB, apoi 3x2GB, vinzi 3x1GB și mai iei 3x2GB și nu musai imediat totul. Idem cu porturile SATA, eu unul nu vreau să arunc la gunoi credincioasele mele AAKS de 320GB, ci doar să adaug. De-aia am ditamai carcasa

Și stai calm, există Xeoane din surse 3rd party la prețuri mult mai decente decât i7. Da, n-au HT, dar au sk 1366, triple channel, 4-8MB cache, prin urmare ideale. Dar tot scump rămâne overall.
    Stop being bad.

+ Reply to Thread