+ Reply to Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 81 to 120 of 133

Thread: eBay, PayPal

Quote Originally Posted by StatCounter e-mail
    Hi [puterfixer],

We at StatCounter are having ongoing, critical problems with Paypal.

In view of the complete lack of assistance from Paypal in this regard and
    the gravity of the problems, we have decided that we have no option but to
    inform you, our members, about the facts of the situation. This will allow
    you to make an informed decision about whether to use (or whether to
    continue to use) Paypal.

Please note that these problems have been ongoing since 15 May and may
    arise not only in relation to payments made to StatCounter but in relation
    to ANY Paypal payments that you make. We hope that our communications will
    equip you with the information necessary to make sure that YOU do not
    become another victim of this ongoing Paypal saga.

The two major issues affecting StatCounter Paypal subscribers are:

- Delayed issuing of invoices
    - Instances of double billing

At StatCounter we have tried phoning, emailing, posting on the Paypal
    forums... Many of our contacts are ignored, but even when we do get an
    answer all we are told is that "Upon review of your account, unfortunately
    we do not have a time frame for a resolution to your issue we are currently
    actively investigating your issue with subscriptions."

Folks - we sincerely regret any problems you are experiencing and assure
    you that we are doing our best to get all of these issues resolved for you.
    We strive to offer a high level of customer service and pride ourselves on
    being responsive to the needs and suggestions of our members. To have our
    hands "tied" in this way as a result of Paypals inaction is frustrating to
    say the least.

We would be very grateful for your patience at this time as we wait for
    Paypal to resolve these issues.

We would also ask you to be patient with any of our fellow internet
    merchants experiencing difficulties with Paypal at this time.

For further information or to post a question or a comment, please visit
    our blog.

http://blog.statcounter.com/?p=88
    Ouch. Mai vreți PayPal?

Eu voiam, dar se pare ca nu-mi accepta nici unul dintre cele 2 carduri pe care le am. Acum dupa povestea de mai sus, nu mai sunt asa de sigur ca vreau

In sfarsit mi-am luat ceva de pe eBay cu plata via PayPal.
    Nimic spectaculos, doar o carticica, din UK, care mi-a sosit acasa (expediere via AirMail) destul de repede, adica 5 zile.
    Am vrut doar sa vad daca, intr-adevar, merge sistemul.

Am vrut să cumpăr niște nimicuri și m-am gândit să-i mai dau o șansă... Când colo...
    This account has been permanently locked with a €0.00 EUR balance. All information associated with this account has been blocked from the PayPal system and cannot be registered with another account.
    Pagubă-n ciuperci
    Bye, y'all!

Folosesc in mod curent paypal de ~1-2 ani pentru foarte multe operatiuni si merge (Vista Electron, ING) dar dpmdv. este un sistem jalnic, tampit, sau, ca sa nu mai folosesc epitete, pur si simplu nesigur. De peste jumatate de ani, primesc mailuri in prostie de la ei sa le trimit dovada identitatii, a adresei, si diverse chitante si facturi. Asta pentru ca, zic ei, am folosit contul de paypal mult mai mult ca average Romanian. Le-am trimis tot ce au vrut, dar ei sunt tampiti si nu isi dau seama care e numele si adresa de pe documente in limba Romana.

Eh, sistemul merge si asa. Bag la spam mailurile de la ei si gata.

Așa am făcut și eu, până s-a ajuns în situația de mai sus. Nu ține bani pe rahatul ăla de cont.
    Bye, y'all!

Ahahahaha -- Am dat de un bug tembel care mi-a bagat $100 in buzunar .

Transfer $100 din contul paypal in contul meu bancar. Scot banii de la bancomat.

Dupa mult timp vad ca am prea multi bani in contul paypal -- ma uit la history si vad in log ca Paypal mi-a dat $100. De ce? Ma uit la detalii si zice ca tranzactia precedenta de $100 nu a mers, asa ca paypal imi returneaza banii.

Genial . Am transferat $100 in contul meu bancar din nou, si i-am scos iar .

Adică, ontologic vorbind, tu ai luat bani de la ăia pe care i-a fraierit Paypal.
    Disclaimer: "ontologic" - take it as a joke!
    Bye, y'all!

Inca o bila neagra la paypal. Cineva mi-a trimis niste bani si paypal mi-a luat vreo 4% din ei. Nimeni nu stie de ce. Pur si simplu apare acolo la fees. Mentionez ca mi-a luat 4% mie, adica dupa ce banii au ajuns la mine, nu a fost fee la cel ce a trimis. Parca mi-a luat impozit .

Experientele mele (putine, vreo 3 tranzactii) de plata prin PayPal sunt pozitive.

Am un card obisnuit de debit si PayPal mi se pare suficient de sigur pentru platile mele minimale pe Internet.

Am incercat recent sa schimb parola (uitata). O adevarata aventura, confirmari peste confirmari.

Exista cumva vreun serviciu internet banking in Ro care sa functioneze non-stop? De remarcat ca am zis "serviciu internet banking", nu "pagina de web a internet banking".
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

ING HomeBank? N-am văzut să lucreze după vreun program...

Si ING homebank si BRDnet merg non-stop, diferenta pe care o percep eu e ca o tranzactie ING-ING se proceseaza pe loc, una BRD-BRD se proceseaza abia dimineata. Cand vrei sa muti bani pe un cont de card si sa ii extragi la 2 noaptea ING pare mai util.
    unreasonable

Quote Originally Posted by AdrianB1 View Post
    Si ING homebank si BRDnet merg non-stop, diferenta pe care o percep eu e ca o tranzactie ING-ING se proceseaza pe loc, una BRD-BRD se proceseaza abia dimineata. Cand vrei sa muti bani pe un cont de card si sa ii extragi la 2 noaptea ING pare mai util.
    Așa e la toate băncile.

Ca la ING sau ca la BRD? Ca astea doua nu sunt la fel.
    unreasonable

M-am exprimat greșit. Eram beat . Sincer, nu mai știu ce voiam să spun... .

Nu-i nimica, te iertăm
    Bye, y'all!

Marius '95, poti incerca si Raiffeisen.
    legat de functionarea 24/24, depinde de banca - depinde de modul cum fiecare banca isi gestioneaza transferurile de fonduri ale clientilor.
    Poate ca pentru tranzactii pana la suma tz nu se cere o interventie (verificare) umana, si, astfel, se poate realiza acea tranzactie imediat.

Cel mai bine insa discuti cu banca.

PS: BRD sax (cel putin apropos de home/online banking). Da' RAU!

BancPost too.
    I always knew I'd see the first man on the Moon. I never thought I'd see the last. - Dr. Jerry Eugene Pournelle

Quote Originally Posted by nicolin View Post
    Poate ca pentru tranzactii pana la suma tz nu se cere o interventie (verificare) umana, si, astfel, se poate realiza acea tranzactie imediat.
    Instant nu cred că se face la nimeni. Eu știu că există niște „ferestre” (vreo 2-3 în timpul unei zile) în care se procesează plățile.
    Love is a sensation caused by penetration. A guy sticks his location into a girl's destination to increase the population for the future generation. Do you get my explanation or do you need a demonstration?

La ING se face aproape instant până în ora 16:00, după aia orice tranzacție electronică apare a doua zi dimineața. În week-end nu se procesează tranzacțiile. Poate e vorba de vreun "indian" care dă click-uri, nu știu exact...
    Bye, y'all!

Eu ziceam de cele interbancare.
    Love is a sensation caused by penetration. A guy sticks his location into a girl's destination to increase the population for the future generation. Do you get my explanation or do you need a demonstration?

La cele interbancare e posibil ca banca sa astepte (cel putin) o zi lucratoare in care sa procezese comanda.

Probabil depinde de bancă. Și de perioada zilei în care faci transferul. Se poate întâmpla să faci dimineața transferul de la A și seara să ai deja banii în contul de la B.

Wizzard
    miahi's Avatar
    Depinde și ce transferi, dacă-s lei se "duc" mai repede, dacă-s euro, cineva la un ghișeu mi-a zis că durează 2-3 zile pentru că se "rutează" prin alte bănci. Acu' există SWIFT, n-am idee de ce s-ar ruta prin alte părți...
    'We hardly ever kill foreigners in Ankh-Morpork. It makes it so hard to sell them things afterwards.' (Terry Pratchett, Discworld)

Tine de relatiile de corespondent intre banci (SWIFT-ul e utilizat inca din '93-'94 pentru platile interbancare in valuta).
    Fiecare banca are conturi curente pe diverse valute, deschise la diverse banci (de corespondent).
    Daca un transfer de bani se realizeaza intre doua banci care nu au conturi de corespondent la o banca comuna (nu se pune cacofonia ) se va folosi un traseu bancar (cel mai scurt) prin bancile de corespondent.

Am asistat la transfer din Elvetia in Romania care a durat 1h de la telefonul de solicitare a transferului si pana la confirmarea de intrare a banilor si la transferuri care au durat si aproape 1 saptamana, din cauza unui numar mare de banci intermediare prin care s-au plimbat banii.

LE: Daca chiar vreti mai multe detalii legate de sistemele de transfer (atat pe lei cat si pe valuta), spuneti.

Vreau eu. Atât legate de cele interne (care merg prin Transfond), cat și de cele externe (prin SWIFT). De ex, de ce trebuie să existe un negrișor care face click din când în când (ferestrele de care ziceam mai sus) pentru a aproba transferurile în loc ca acestea să „meargă” automat (cam ca mailul). Negrișorul ăla oricum nu face verificări, iar dacă ordinul de plată nu e introdus corect, este pur și simplu refuzat (eventual să fie alertat negrișorul că a fost ceva bai).

Bun.
    Transferurile prin Transfond - transferuri in lei.
    Exista trei tipuri de transferuri ale clientilor: transferuri de mica valoare normale, transferuri de mica valoare urgente si transferuri de mare valoare (peste 5.000 RON).

Pentru transferurile de mica valoare normale:
    Clientul se prezinta la ghiseul bancii (real sau virtual) si ordona plata.
    Zilnic, exista trei "sedinte" de decontare interbancara organizate de Transfond. La inceperea fiecarei sedinte de decontare, fiecare banca comerciala trimite un fisier .xml securizat, care contine detaliile platilor ordonate de clientii sai. Suma totala a platilor ordonate de o banca trebuie sa se incadreze in soldul disponibil la acea ora in contul curent deschis la BNR pentru a putea fi decontate.
    Dupa decontarea platilor din sedinta respectiva, fiecare banca gestioneaza intern incasarile primite in acea sedinta. E posibil ca banii sa intre aproximativ instant in contul clientilor (cca 5-10min la mine la banca) sau sa mai dureze ceva timp in functie de sistemul intern de procesare al fiecarei banci. Pentru sumele destinate alimentarilor de carduri exista oricum un delay, pana la transmiterea datelor catre procesatorul care asigura gestionarea cardurilor.

Pentru transferurile de mica valoare urgente si cele de mare valoare se utilizeaza mesajele SWIFT.
    In momentul in care, in urma primirii mesajului SWIFT de catre agentul de decontare (Transfond), contul deschis la BNR este debitat, se poate considera ca banii sunt in contul clientului, si in acest caz existand diverse delay-uri in functie de modul de procesare interna al fiecarei banci.

Pentru transferurile in lei este posibil ca in perioada urmatoare sa existe ceva schimbari, in urma ultimelor reglementari date de BNR, care permit bancilor comerciale sa-si deschida conturi de corespondent in lei la alte banci, adica, in cazul in care considera oportun, sa elimine agentul de decontare (Transfond) si sa-si realizeze transferurile bilateral.

Pentru sumele in valuta, in mod normal, se foloseste sistemul de mesaje SWIFT.
    In cazul unui transfer de la un client al bancii A la un client al bancii B, exista mai multe variante:

1. Banca A are cont deschis la banca B:
    Banca A autorizeaza printr-un mesaj SWIFT banca B sa-i debiteze contul si sa crediteze contul clientului bancii B.

2. Banca B are cont deschis la Banca A:
    Banca A informeaza printr-un mesaj SWIFT Banca B ca i-a creditat contul cu o suma in favoarea clientului Bancii B.

3. Banca A are cont de corespondent la Banca C la care are si Banca B cont de corespondent.
    Banca A ordona Bancii C printr-un mesaj SWIFT sa transfere din contul sau banii in contul Bancii B (in favoarea clientului acesteia).

4. Bancile A si B nu au conturi de corespondent la o terta banca (comuna).
    Banca A ia legatura cu Banca B pentru a vedea care ar fi traseul de banci de corespondent cel mai scurt pentru realizarea transferului. Dupa ce se pun de acord, Banca A ordona bancii sale de corespondent (C) sa transfere banii bancii de corespondent a Bancii B (D). In momentul in care prin schimbul de mesaje se confirma ca banii au fost transferati, ei sunt procesati intern de catre B catre contul clientului sau. Intre C si D pot exista si alte banci de corespondent, in cazul in care se descopera ca C si D nu au conturi deschise una la cealalta.

In mod normal, pentru platile in valuta de valori mici se practica 1-2 zile de "delay", decontarea sumelor facandu-se la Data valutei (data la care ambele banci implicate in transfer sunt de acord ca transferul poate fi efectuat prin tot lantul de banci de corespondent).

Daca e prea incalcit, scuzele de rigoare.

E prea încâlcit
    Acuma serios, eu spre exemplu primesc salariul într-un cont la banca Transilvania. Ei bine, de afară banii ajung la BT via ING. Angajatorul mi-a zis că vor exista întârzieri de până la 48 de ore, ING mi-au zis la fel, BT au zis și ei asta, totuși banii intră în cont la 2 ore maxim după ce ajung la alți colegi, care au card la ING. Mie nu îmi pare rău, întrebarea e de ce vine toată lumea și îmi zice că or să fie întârzieri... când ele nu există!
    A, suma nu e nicidecum mai mare de 5000 RON (aș vrea eu!)
    Bye, y'all!

N-am explicat de ce mai e nevoie si de ceva negrisori din moment ce transferurile sunt electronice si respecta anumite standarde.

Pentru fiecare plata ordonata de un client si procesata de banca, banca trebuie sa se asigure ca, in momentul in care transmite mai departe ordinul de transfer, are si banii necesari in contul de decontare.

Aici intervine rolul trezoreriei bancii, care se ocupa cu plasarea & atragerea de fonduri pentru a asigura un proces de decontare cat mai lipsit de "galme".

war, cand vor exista intarzieri, o sa te plangi ca de ce exista.

Probabil in cazul tau tot circuitul e electronic, fara negrisori prea multi pe interval. Exact ce iti spuneam mai devreme. Cat de repede intra banii in contul unui client al unei banci din moment ce banca are banii in contul ei tine doar de sistemul intern.

Ei te-au anuntat (si unii si ceilalti) ca e posibil sa ai intarzieri tocmai datorita faptului ca BT nu poate garanta ca ING ii da banii instant si nici ING nu stie cat mai dureaza pana BT iti baga banii in cont. Deci, prefera sa-si ia o marja de siguranta.

Meșter Strică-Tot
    LNT's Avatar
    Probabil că pentru sume mici și regulate transferul se face automat.
    These are the days of our lives.

Nu exista transferuri automate.
    Toate au in spate niste click-uri de negrisori. Chit ca e vorba doar de "click aprobare continuare transfer".

Quote Originally Posted by Sibelius View Post
    N-am explicat de ce mai e nevoie si de ceva negrisori din moment ce transferurile sunt electronice si respecta anumite standarde.

Pentru fiecare plata ordonata de un client si procesata de banca, banca trebuie sa se asigure ca, in momentul in care transmite mai departe ordinul de transfer, are si banii necesari in contul de decontare.

Aici intervine rolul trezoreriei bancii, care se ocupa cu plasarea & atragerea de fonduri pentru a asigura un proces de decontare cat mai lipsit de "galme".
    Toate chestiile astea se pot face automat, nu înțeleg rostul maimuțelor.

Pai, mai sunt si maimutele alea mai evoluate, de la trezoreria bancii, care poate ca prind momente prielnice pe piata si lasa contul curent fara fonduri, efectuand anumite plasamente.

In unele sisteme automate, daca nu exista o conventie de acceptare a unor plati chiar si in momente de sold "0" (trecere pe overdraft), platile sunt rejectate. Pentru cazurile in genul, exista maimutele celelalte care se ocupa de managmentul cash flow-ului, de validarea transferurilor, etc.

Daca tu crezi ca cineva in lumea asta lasa la latitudinea unui sistem informatic transferurile care intr-o zi pot ajunge la sume destul de maricele (de la cateva zeci de milioane la cateva sute de milioane echivalent EUR) inseamna ca nu traiesti intr-o lume populata de oameni.

Pe de alta parte, nici o banca nu-si permite sa tina pe conturile curente disponibilitati uriase pentru a fi capabile sa ofere transferuri automate fara o avizare prealabila. E pierdere curata.

Managementul lichiditatii e unul din punctele destul de importante care stau la baza functionarii optime a unei banci.

E simplu sa vorbesti din afara sistemului, de unde totul pare ca s-ar rezolva foarte simplu.

Mda, eu credeam că banii se mută direct de la A la B, nu știam de faza cu contul „intermediar” de la BNR. Mă gândeam că Transfond oferă doar infrastructura necesară (ca un „switch” în care-s conectate toate băncile ) ca banii să ajungă de la A la B (un fel de SWIFT local). Acuma, lucrurile-s ceva mai clare. Deși tot nu înțeleg prea bine rolul contului de la BNR. Ăla îi ca un fel de buffer, de care tre să ai tot timpul grijă să nu se golească, dar nici să fie prea plin (bani imobilizați degeaba).

Pana de curand, reglementarile BNR nu permiteau ca o banca comerciala din Romania sa aiba conturi curente in lei deschise la alte banci comerciale din Romania. Singurul cont curent in lei era cel de la BNR.

De curand s-a modificat cadrul legislativ si este posibil sa ai si la alte banci.

Contul curent in lei de la BNR e contul in care mentii si rezerva minima obligatorie (18% din totalul surselor atrase de la clienti, din 24 iulie procentul e de 15%).

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Sa-i spuna cineva colegului bancher ca pe acest forum sunt permise OT-urile. Altfel riscam sa ajungem doctori in finante-banci!
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

Ti-am zis ca mi-am vandut tele-ul? Cu banii cash, ca n-am incredere in transferurile bancare.

+ Reply to Thread