+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Amplificator + tuner

Amplificator + tuner

Aș vrea să înlocuiesc un mini-sistem Sony care a început să facă figuri. Cum el mai este utilizat doar pentru ascultat muzică de pe calculator și radio FM, m-am gândit să-l înlocuiesc cu o combinație amplificator + tuner. Boxele le voi păstra deocamdată, sunt decente ca sunet. Sistemul este pentru părinții mei deci nu e nevoie de cine știe ce fidelitate, mai degrabă fiabilitate (dar nici un fund de canal, că mai ascult și eu ocazional și nu vreau să mă ia durerea de cap ).

Din ce-am căutat am găsit asta (2 canale, nou) și ăsta (5.1 SH, specificații). Cam ăla e bugetul maxim. Am văzut că există și unele SH-uri pe la 3-500 de lei, dar nu știu dacă merită. Am mai văzut și 5.1 noi (și aduse la zi cu conectivitatea) în aceiași zonă de preț, dar din nou nu știu dacă merită. La un moment dat e posibil să apară un sistem home-theater, dar n-aș băga mâna în foc.

Nu-mi trebuie 5.1 neapărat, dar Tehnics-ul *cred* că ar suna mai bine și are intrări pentru boxe "fără mufă" cum sunt cele de la mini-sistem (cât de complicat e să "sudez" o mufă RCA pe cablurile alea?). Mi se pare și un pic cam scump.

Ieșirea din calculator e o M-Audio Revo 5.1.

Output terminals

Digital out
    Front / Headphones
    Center/LFE
    Rear
    Headphones
    Orice sugestie e bine-venită, sunt cam pe din-afară în domeniu (de exemplu, nu mi-e clar ce caută mufe de video pe chestiile astea 5.1 ).

Amplificatorul ăla dacă e de aproape un an la vânzare și nu l-a luat nimeni îmi ridică semne de întrebare serioase.

Sony-ul nu e chiar rău, dar cam scump pentru ce face.

Nu găsești altceva 5.1 SH în aceeași zonă de preț?
    unreasonable

În opinia mea, sincer aș merge tot pe un mini sistem, mai ales dacă e vorba de părinți. Aici filozofia mea este "keep it simple"

One piece of advice: dacă e de mult timp la vânzare nu e musai stricat, eu am avut un player pentru mașină pus doar pe be-loud și s-a dat în vreo 8 luni Nu de alta, dar atunci chiar nu am făcut rabat la preț deloc
    Stop being bad.

N-aș vrea tot un minisistem pentru că am deja boxele, iar sisteme de genul ăsta mi se pare că au luat-o mult în jos în ultima vreme (dpdv al sunetului). Fiabilitatea iarăși nu cred că e punctul lor forte, bănuiesc că un receiver, chiar dacă entry-level, este lucrat ceva mai bine. Deși când le văd prin US la 100$ noi... într-adevăr la noi sunt cam scumpe.

Voi mai căuta SH 5.1, deși nu prea știu ce să caut și ținând cont că nu mă pricep, înclin spre ceva nou. Mai este o variantă 2.0 în zona asta, dar nu prea știu mare lucru despre firmă. Văd că au și o bucată reparată, însă nu știu ce însemană "reparatie relee protectie". Nu pare grav, dar poate fi un semn că sunt cam proaste și se strică repede. Nici de Sony (în general) n-am citit lucruri prea bune, altfel luam direct modelul ăla.

Chestia e că cele noi de 100$ din păcate sunt de genul "căt dai atăta face". E vorba de un domeniu în care tehnologia pe partea analogică e veche și arhicunoscută și singurul rabat de preț pe care poți fă îl faci e în schemă și în piese - nu sunt procesoare să iei peste 2 ani la jumătate de preț sau ceva mai performant la același preț.

Eu am dat vreo 500$ pe receiver la vremea lui (fără taxe sau TVA, luat din magazin diplomatic) și deși e Sony merge impecabil, se aude bine (cel puțin Marius așa zicea) și are vreo 20 kg ca un amplificator care se respectă. Sony din ce știu e slab la partea low-end și nu prea are produse în zona considerată high end (unde dai mii de $ pe un receiver), dar produsele lor de vârf sunt OK, știu vreo câteva persoane cu diferse modele din vechile serii 7xx-8xx-9xx care sunt foarte mulțumite. Doar că unele din modelele mai vechi nu au intrări digitale și încă sunt destul de scumpe pe piață - ca receivere analogice sunt beton și devalorizarea e minimală*.

* Dacă nu dai de unul de furat, primit cadou sau come știe cum e luat și îl vinde cu 45$ fără să aibe habar ce vinde și cum se folosește (vezi descrierea). STR-DE925 a fost vârful de linie de la Sony în anul în care s-a fabricat, era vreo 700$ în magazinul diplomatic.
    http://cgi.ebay.com/Sony-STR-DE925-H...item230522aeb0
    unreasonable

zis și Brucan
    Quark's Avatar
    Daca iti vinde Cosmin ampliful lui Sansui (AU-X111), iti dau eu perechea perfecta pe partea de tuner. Separat nu dau.
    One flew East, one flew West, one flew over the cuckoo's nest...

+ Reply to Thread